Verzamelde werken van Piet de Kwaasteniet

Hieronder vindt u een aantal verhalen geschreven door Piet de Kwaasteniet. (1925-2009). De verhalen zijn in de afgelopen jaren  geschreven als liefhebberij  van Piet en zijn met de hand geschreven teksten of op een typemachine uitgewerkte manuscripten. Na digitalisering zijn deze teksten in pdf formaat omgezet en in deze vorm te downloaden door de titel aan te klikken.
De verhalen zijn voor iedereen vrij beschikbaar. Gehele of gedeeltelijke overname is toegestaan mits bronvermelding toegepast wordt.

Titel Geschreven in jaar Omschrijving
De man in het scharlaken pak

1990

Het verhaal vertelt het leven van Cornelis de Kwaasteniet (1883-1959) de vader van Piet en geeft een mooi tijdsbeeld van het leven voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog
Jannetje Braam 1982 In een aantal korte terugblikken beschrijft Piet een stukje geschiedenis en herinneringen aan het leven van Jannetje Braam (1882-1960), de moeder van Piet
Van geluk spreken 2002 Autobiografie
Herinneringen aan Cornelis de Kwaasteniet 1959 Herinneringen van Piet en de andere kinderen van Cornelis de Kwaasteniet geschreven in 1959 kort na het overlijden van Cornelis. Voorzien van tekeningen van Janneke de Kwaasteniet een kleindochter van Cornelis.
korte verhalen ? Waarschijnlijk geschreven voor een periodiek dat door Piet zijn werkgever werd uitgegeven (co÷peratieve inkooporganisatie van levensmiddelen)

 

 

 

 

 

 

 

click analytics

View My Stats