2006
Marry en Aat in Pannešot

Terug naar de startpagina
 

Home
Hal maart 2006
Hemelvaart 2006
Pinksteren 2006
Klussen juni 2006

De eerste week van januari was gereserveerd voor een weekje Frankrijk. Mijn oudste zus Marjanne ging voor een paar daagjes mee want die wilde het huis ook wel eens bekijken. Het was niet de bedoeling om veel te werken. Wat we klaar kregen zou meegenomen zijn. 

Het was behoorlijk koud. De gehele week rond het vriespunt. Dus als eerste werd de houtkachel even flink op gestookt. En dan blijkt maar weer dat we verwende mensjes zijn met onze centraal verwarmde huizen in Nederland. In ons Franse huis kunnen we alleen de woonkamer warm stoken en de badkamer met een elektrische kachel een beetje op temperatuur houden. De slaapkamers blijven echter ijspaleisjes. Maar daar worden we flink van zullen we maar zeggen. We hebben wel  een halve kuub hout door de schoorsteen naar buiten gejaagd. Maar dan was het af en toe ook wel te heet in de woonkamer.

Zoals gezegd, geen of weinig klussen deze week maar genieten van een weekje rust. Beetje lezen, beetje wandelen, bezoekje aan Karel en Gerda brengen, nog even bij Ronald en Truda langs, nou, dan schiet zo'n weekje zo voorbij. En toch kroop het bloed waar het niet gaan kan want de binnendeuren zijn toch nog van een laklaagje voorzien (bedankt Marjanne) en de achterkant van de kastjes zijn met een behangetje beplakt. En we hebben een satelliet ontvanger ge´nstalleerd. Schoteltje op het dak en 's avonds het 8 uur journaal gekeken. Ik heb ook nog een kleine dakreparatie uitgevoerd. Een panlat was verrot dus die heb ik even vervangen.

Het is winter dus het is logisch dat er geen onkruid tussen het grind omhoog kwam piepen maar we konden toch wel zien dat de noeste arbeid die Marry heeft verricht, door het onkruid met de hand te verwijderen, zoden aan de dijk heeft gezet. Ik hoop dat we het van de zomer ook zo kunnen houden.

Op een wandeling kwamen we dit sluisje tegen. Als het bijbehorende huisje te koop is willen we het gelijk hebben. het ligt er zo idyllisch bij. Op dezelfde wandeling heb ik nog even een plaatje geschoten van kasteel Limanton Dit is de zolder van ons huis met verpulverd glaswol op de vloer. Het schoteltje hangt.
 

En tja... wat gebeurt er verder in zo'n weekje niet veel... 't is zo voorbij.