Klussen juni 2006
Marry en Aat in Panneçot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

Tussen hemelvaart en pinksteren is er natuurlijk nog wel het één en ander aan het huis gebeurd. Ook de tuin moest natuurlijk weer bijgehouden worden. Ik ben met de Flymo 2 dagen bezig geweest om de 70cm hoge grasvlakte te kortwieken. De heg die we vorig jaar in de herfst hebben gepoot lijkt aan te slaan hoewel hij nog niet onstuimig gegroeid was. Maar hij is in ieder geval niet dood gegaan en ook de twee catalpa's lijken het te doen. Het onkruid in het grind viel alles mee deze keer. Met nog een beetje trekken krijgen we dat er wel onder.

Nog wat bloempjes in het perk Gras is weer kort wilde roos vol in bloei De stokrozen bloeien
weer als we er niet zijn.

Ook aan het huis moesten we nog wat doen. In maart waren we begonnen aan de hal en die hebben we nu af gemaakt. De lambrisering is afgemaakt en is geschilderd er is behangen, dat doen Mar en ik altijd samen zonder dat we ruzie maken. Marry knipt en smeert de vellen in en ik plak ze tegen de muur. We hebben daar zo'n routine in gekregen dat het lukt om daar geen boze gezichten bij te trekken. Ik moet alleen af en toe zeggen dat ze de randjes ook goed moet insmeren. En naderhand moet ik altijd zeggen dat die bobbels van zelf wegtrekken. Maar voor de rest gaat dat prima samen.

De schoorsteenmantel is ook nog van nieuwe tegeltjes voorzien en de elektra is afgemaakt. Het is een geslaagde opknapbeurt geworden, al zeggen we het zelf.

lambrisering in de grondverf   Behangetje er tegen aan Schoorsteenmantel betegeld
Wat is er nu lekkerder dan na een dag hard werken lekker onder de warme douche te gaan staan. Nog een overzichtfotootje van de achterkant De bolledomus is een boot van nederlanders die rond varen in frankrijk. Ze waren rond pinksteren in Pannecot. Hier is hun website Op de markt in Moulins Engilbert kun je nog de plaatselijke klederdracht "jasschorten" kopen. Er was keuze uit verschillende bloemetjesmotieven. Op de hele markt waren wel 6 van dergelijke kramen te vinden. Er valt daar dus nog een beste boterham mee te verdienen.