Verven mei 2005
Marry en Aat in Panneçot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

Gaan we op zaterdag 30 april vanuit Nederland eindelijk weer naar ons plekje toe, en breekt bij Reims toch pas de zon door. Maar dan ook wel gelijk erg goed. De temperatuur trekt gelijk door naar 25 graden en zo is het heerlijk “thuis” komen. We zien wel gelijk dat het gras weer en enorme beurt moet krijgen maar eerst na het uitpakken toch maar een lekker wijntje genomen om de reis weer te laten bezinken.
Vriend Ton, de septic-tank graver,  zou deze vakantie ook weer een paar dagen komen. De vorige keer was het zo leuk geweest dat hij er ook nu weer zin in had. Hij vroeg of hij het zwembad mocht graven maar ik wilde hem liever inschakelen om de buitenmuren te schilderen. Een goede planning hoort er natuurlijk bij, dus de taakstelling voor de komende twee weken vakantie was als volgt:

Omschrijving Uitvoerder Geschat aantal manuren
Grasmaaier weer aan de praat krijgen Aat 2 uur
Grasmaaien Aat of  Marry 6 uur
Hout opstapelen Aat 2 uur
Schilderen van de 4 buitenmuren Ton en Aat 64 uur
7 nieuwe luiken pas maken, hang en sluitwerk monteren Aat 16 uur
7 luiken schilderen Marry 24 uur
Vloer schilderen met betonverf Aat en Marry 8 uur
Schuttingen naast de voordeur monteren Aat 3 uur
Nieuw afdakje boven de voordeur maken Aat 6 uur
Tuin bewerken Marry 24 uur
Een veranda maken Aat 24 uur
Totaal   177 uur

Omdat we ook nog naar een feest van 2 dagen moeten en ook andere sociale verplichtingen hadden bleven er effectief maar 8 werkbare dagen over. Als we dus werkdagen van 10 uur maken en de aanwezigheid van Ton op 4 werkdagen stellen moeten we dat, met een beetje strakke planning redden. Dan houden we ook nog een paar uur over om te ontspannen.

Nou zeg ik altijd dat planningen gemaakt worden om iets te wijzigen te hebben. Nou dat klopte ook wel. Die grasmaaier liep binnen 10 minuten en dat gras maaien en hout opstapelen hebben we wel in de eerste dag gedaan maar met het schilderen van de buitenmuren waren Ton en ik in 2 dagen al klaar omdat de verf op was. De buitenmuur aan de voorkant was voorzien van een grofkorrelige structuur en daar gingen 3 emmers verf op terwijl we aan de achterzijde aan 1 emmer voldoende hadden voor de hele muur. Omdat we de gele kleurstof, voor het op kleur brengen van de latex, uit Nederland hadden meegenomen en geen vergelijkbare kleurstof in Frankrijk konden krijgen hebben we de twee zijmuren nog maar laten zitten. Die komen dan de volgende keer wel aan de beurt. Daarnaast duurde het pas maken en ophangen van de luiken vele malen langer dan begroot.

De poepdoos is getransformeerd naar houthok Het gras is weer gemillimeterd Net zo lang verven totdat de verf op is
Het verven der luiken, gronden, schuren, laag 1, schuren, laag 2 enz. Het dakje boven de voordeur. In eerste instantie bedacht met dakpannen maar dat werd te zwaar voor de constructie. Er moeten nog wel shingles op. Het eindresultaat van verven en luiken ophangen

Om de vloer te schilderen hadden we mooi weer nodig omdat we dan een hele dag het huis niet in konden. Echter de mooie dagen zaten aan het begin van de vakantie toen we de muren aan het schilderen waren. De andere dagen was het weer wel lekker maar erg fris, 12-16 graden met af en toe de dreiging van wat regen. De vloer verven durfde we dus niet aan. Dat komt ook op de lijst voor de volgende keer staan. De luiken zijn wel geschilderd en de werkzaamheden rond de voordeur zijn gereed gemaakt maar die veranda maken was een brug te ver omdat ik er eerst nog over moet nadenken hoe de constructie moet worden. In de gedachte van Marry zet je toch twee palen in de grond en spijker er wat panlatten overheen, pannetjes er op, en klaar is kees..... Wij klussers weten wel beter. Je moet wel even aan de sneeuwbelasting denken en een fundering uitdokteren enz. Ook deze klus is dus doorgeschoven naar de zomervakantie.