Hemelvaart 2005
Marry en Aat in Panneçot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

We hebben de krant gehaald!!!

De krant De werkelijkheid

Tijdens het Hemelvaartweekend is er, bij ons in het dorp, een bijeenkomst georganiseerd voor de harde kern van het weblog   waar we zelf ook deel van uit maken. Het was de eerste keer dat de webloggers elkaar in levende lijve ontmoetten. Dus het was wel een beetje spannend of het ook allemaal zou klikken. Deze bijeenkomst had ook het einde kunnen betekenen van het weblog. Maar het viel allemaal reuze mee. De mensen kwamen uit verschillende delen van Frankrijk naar Panneçot. De burgemeester van Limanton (onze gemeente) had voor een luttel bedrag de camping voor ons geopend. Een aantal van ons kwamen namelijk van ver en hadden de kampeerspullen meegenomen. Daarnaast mochten we de feestzaal van de camping gebruiken. De burgemeester vond het initiatief zo leuk dat hij bij het begin ook nog 6 flessen wijn kwam brengen om de feestvreugde te vergroten. Dat betekent echter wel dat dit jaar de gemeentelijke belasting wel weer omhoog zal gaan want het verlies van de camping moet toch weer gecompenseerd worden. Omdat de kosten van de camping nogal sterk op de begroting van ons dorp drukt ben ik een reclame offensief begonnen om de camping onder de aandacht van het publiek te brengen. Ik heb daarom een web-site van de camping gemaakt.

Op de vrijdag na hemelvaart is er een barbecue georganiseerd waar we buitengewoon van genoten hebben. Het was wel fijn dat we beschikking hadden over de feestzaal want het weer viel niet mee. De temperatuur kwam niet verder dan een graad of 12 en de wind was straf. De krant had van dit grootse evenement lucht gekregen dus die had zijn sterreporter gestuurd om er een schitterend verslag van te schrijven. Ik kreeg opdracht van de groep om een aantal kranten te bemachtigen om zodoende het originele artikel in het archief van het weblog te bewaren. Dat betekende dus dat ik iedere dag "Le journal du Centre" moest aanschaffen en deze moest door worstelen om te kijken of ons "stukkie" er in stond. Nou ja krant... het is regionaal dagblad met de inhoud van een plaatselijk sufferdje. 20 pagina's met verslagen en foto's van voetbalvereniging huppeldepup die nieuwe shirts heeft gekregen en basisschool zus-enne-mezo die op bezoek was bij boer Jansen, tot en met het met pensioen gaan van de plaatselijk brandweercommandant.  Maandag... geen woord, Dinsdag ....nog niks, Woensdag....Zou het er wel inkomen? Donderdagmorgen (bijna een week nadat de barbecue had plaats gevonden) hing ineens de buurvrouw Therèse over de heg te blèren dat we in de krant stonden!!

Even controleren of het al heet genoeg is. Toen was de tafel nog netjes Lekker schransen Het huis van Gerard en Dianne Chaumont

Ook zijn we deze vakantie op bezoek geweest bij een ander stel die een huis heeft in onze gemeente. Gerard en Dianne Chaumont blijken een alleraardigst stel te zijn die een huis 2 km bij ons vandaan hebben. Gerard is van oorsprong Fransman maar woont al 30 jaar in Nederland en is daar getrouwd met de Nederlandse Dianne. In 2002 hebben zij hun vakantiehuis gekocht om, net als wij, wat te doen te hebben tijdens de vakantie.
Daarnaast hebben we ook nog even kennis gemaakt met een Nederlands stel dat een huis vlak naast ons heeft gekocht. Als we de familie Akkermans erbij rekenen betekent het dat er in Panneçot nu al 4 Nederlandse eigenaren van onroerend goed zijn. Volgens Gerard zijn het er trouwens nog veel meer, maar die heb ik nog niet kunnen ontdekken.

free web stats