Dorpsfeest juli 2005
Marry en Aat in Panneçot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

Op 17 juli was het feest in Panneçot. Ieder jaar op de zondag na 14 juli wordt er een puces/brocante gehouden en er wordt een eetfestijn en een viswedstrijd georganiseerd wat afgesloten wordt met vuurwerk. Dus ook dit jaar werden er zondagmorgen om 8 uur ongeveer 75 marktkramen opgesteld met daarop een keur aan ouwe troep, bende en rotzooi. Sommige mensen vinden het prachtig om in de meuk te graaien, ik heb op zolder exact de zelfde rommel liggen dus dat hoef ik in ieder geval niet te doen. Maar het is wel vermakelijk om over de markt te lopen en al die drukte van een afstandje te bekijken. Marry denkt daar ook altijd de meest fraaie spullen vandaan te kunnen halen en loopt dan ook tijden rond te neuzen. Uiteindelijk heeft ze nog een kacheltje gekocht voor in de hal, een tafelkleedje (waar ze na 10 minuten al spijt van had) en een aardewerk schaal.

In de vooravond werd het echter steeds donkerder en het werd duidelijk dat we het niet helemaal droog zouden houden. De dag werd afgesloten met een onweersbuitje. Die onweersbui was al dagen voorspeld, iedere avond ging het dreigen maar bleef het droog. De onweersbui die we die avond kregen had zijn slechte weer duidelijk allemaal opgespaard om in één groot natuurgeweld los te barsten. Storm, bliksem en regen vermengd met hagelstenen als eieren zo groot. Op het eetfestijn, dat in volle gang was, sloeg de jolige stemming om in paniek. Het eten werd namelijk gehouden op het tennisveld van de camping. Het tennisveld wordt echter omheind door een hek met slechts één deur van 80cm breed. Als daar ineens 100 man doorheen wil, op zoek naar een dak boven het hoofd, bijvoorbeeld de toiletgebouwen, terwijl de hagelstenen als eieren je om de oren vliegen, kun je begrijpen dat er een lichte paniek uitbreekt.

Gelukkig was er na afloop slechts één gewonde man te betreuren die een gat in zijn kop kreeg door zo'n hagelsteen. Het eten was natuurlijk wel in één klap afgelopen. Alle papieren bordjes, bestek, eten enz vloog door de lucht. Ook viel de stroom uit. Die hebben we pas de volgende dag 's middags om 3 uur weer terug gekregen. Je begrijpt dat de ingevroren spullen toen wel allemaal ontdooid waren in ons koelkastje. Het ijs hebben we maar opgedronken en de volgende avond aten we spinazie met sperzieboontjes, merguez worstjes en  hamburgers.

De hagelstenen hebben trouwens ook huis gehouden op mijn auto. Resultaat, 1500 euro schade. Aan het huis verder weinig schade alleen het glaswerk van een buitenlamp aan diggelen. Zelf mijn nieuwe afdak heeft het gehouden en alle dakpannen zijn nu goed in positie geschud. Bij de buren was de plantenkas kapot gewaaid en gehageld en bij de andere buren waren de hagelstenen door de woonkamerramen geslagen.

Na een half uur was het voorbij en klaarde het weer lekker op. Alleen bleek de vuurwerkopstelling zo zwaar geleden te hebben dat de pijltjes niet meer van de grond kwamen. pfffsssssst Zonde!!!

Op de markt De viswedstrijd: 1e prijs 117 euro :-) Hagelstenen als eieren

De krant van maandag