Diversen juli 2004
Marry en Aat in Panneçot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

Diversen klussen

In een vorig verhaal had ik jullie verteld dat we nog een probleempje hadden met het waterleiding bedrijf? Nou, dat is opgelost. De buurvrouw kon mij vertellen dat we water kregen van Lyonnaise des Eaux. Nu is het geval, dat ik al eens een brief naar deze tent had geschreven en een bericht terug had gekregen dat zij geen water leverden in onze gemeente. Hoe dat in elkaar stak begreep de buurvrouw niet maar zij kende wel iemand die daar werkte. Ze bood aan om deze meneer te bellen en zogezegd zo gedaan. Twee dagen later stond er ineens een monteur van het waterleidingbedrijf voor de deur die doodleuk vertelde dat het inderdaad niet bij het hoofkantoor bekend was dat zij water leverden in Panneçot maar dat ik me geen zorgen moest maken, hij zou er persoonlijk voor zorgen dat het papierwerk in orde zou komen.

De badkamer was bijna klaar. Alleen de stroomvoorziening voor de verlichting en een stopcontact moest nog gebeuren. Hiervoor heb ik een aansluiting vanuit een oude slaapkamer doorgetrokken naar de badkamer. Bij deze aanleg kon ik wel zien dat het een redelijk oude elektrische installatie betrof. Hoewel er wel de moderne kleuren draden in de pijpen zaten was de uitvoering van de elektriciteitspijp er eentje die ik nog nooit gezien had. Hij bestond uit een zeer dunne metalen pijp met daarin een soort rubberen isolatiemantel. De pijpen waren van zulk dun metaal dat als je er op ging staan hij helemaal platgetrapt werd. Ook aan de meterkast kan je zien dat het een installatie uit het jaar ‘kruik" was. Er werden een soort porseleinen stekers als zekeringen gebruikt. Twee van de zekeringen waren in de loop van de tijd defect gegaan en waren daarom met een ijzerdraadje overbrugd. De volgende vakantie moet dat allemaal vervangen worden maar voorlopig doe ik het er maar mee.

Nienke en Jeroen hebben ook tegeltjes geplakt en gevoegd in de keuken Het eindresultaat waar Nienke erg trots op is. Het handige van die jonge gasten is dat je ze rot klusjes kunt laten doen Er is ook aanvang gemaakt met de elektrische bedrading.
Onze hele huisaansluiting, kompleet met zekeringen die met een draadje overbrugd zijn. Dat moeten we ook nog een keer vervangen. In een franse slaapkamer hoort een frans bedje Onontgonnen gebied in de kelder. In het midden ziet u de put waar ik bijna ingevallen was. Dit is dan de put. +/- 7 meter tot het water.

Ook de put, waar ik bijna in gevallen was, in één van de vorige verhalen, heb ik nu blootgelegd. Het blijkt een goed uitziende put te zijn van ongeveer 7 meter diep en een doorsnede van 1 meter. Ik moet er niet aandenken dat ik er echt in zou zijn gevallen. Marry had dan alleen heel in de verte een stemmetje van mij kunnen horen dat maar zou roepen: "HELP HELP, ik zit diep in de put." 

We hebben er tijdelijk maar een grote pallet overheen gelegd, dan kunnen we eens rustig nadenken wat we met die put moeten aanvangen.