Badkamer juni 2004
Marry en Aat in Pannešot

Terug naar de startpagina
 

Home
Up

Verdere werkzaamheden

Eindelijk was 26 juni aangebroken. We mochten van onze bazen weer naar ons huisje toe. Er lag weer genoeg werk te wachten. Na de ruwbouw van de vorige keer was nu het afbouwen van de badkamer wat op ons werkbriefje stond. Daarnaast moest de keukenwand achter het aanrecht betegeld worden en moest de tuin van dat hoge gras ontdaan worden. Maar we stonden er dit keer niet alleen voor. Onze jongste zoon Jeroen met zijn vriendin, Nienke, zouden een weekje komen helpen. Marry en ik zijn na een dagje acclimatiseren direct naar Brico Depot, onze hofleverancier, gegaan en hebben een restpartij tegels gekocht waarvan de kleur ons wel aanstond. Ik schrijf dit nu wel zo snel op maar voordat Marry en ik een compromis hadden bereikt over de tegelkleur en eigenlijk de gehele afwerking van de badkamer is er wel heel wat water door de Rijn gegaan. Het voorjaarsoverleg tussen vakbonden, werkgevers en regering is een theekransje vergeleken bij de bittere debatten die in huize de Kwaasteniet gevoerd worden rond het thema kleuren, motieven en inrichtingen. Zij wil alles wit en ik wil kleurtjes of motieven in de tegels. Uiteindelijk heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen toen Marry begon te dreigen met een seksloze periode en heb ik haar de vrije hand gegeven onder het motto "geen gevit alles wit". Beetje saai natuurlijk maar ach, als het er eenmaal opzit zie ik het eigenlijk toch niet meer en ik heb er nog wel een zwart randje doorheen gekregen. Tegellijm had ik al vanuit Nederland meegenomen omdat ik bang was dat ik nooit de goede lijm in Frankrijk zou kunnen vinden met mijn gebrekkige frans (lijm voor een flexibele, sterk zuigende ondergrond is vragen om moeilijkheden). Voor de keukenwand konden we wel overeenstemming krijgen. Die is geel geworden. Nadat ik nog een laatste gipsplaat tegen de badkamer muur had aangebracht kon het tegelen beginnen. De beide dames hadden daar zin in en hebben dus alles fijn betegeld nadat ik het een beetje had voor gedaan. Alleen het snijden van de tegels lukte de dames niet maar met behulp van mij en Jeroen is dat toch ook goed gekomen.

Nienke moet de gipsplaat even op z'n plaats houden Wat staat Jeroen toch lief te tegelen. Douche met uitzicht Is dit geen goede vervanger voor Nico van "Eigen huis en tuin". De waanzin straalt van de kop af.

Het was de eerste keer dat Nienke dit soort werk deed en na verloop van tijd werd ze steeds enthousiaster. Drie avonden later zat ze met pen en papier een nieuw ontwerp van haar eigen keuken te maken, want het was toch eigenlijk helemaal niet moeilijk om dat zelf te doen, als je een beetje weet hoe het moet.

Onderwijl heb ik het plafond in de badkamer gemaakt. Dat was gewoon een rotklus! Alle balken, waar de tengels tegenaan moesten, liep krom zodat ook het plafond in alle bochten dreigde te gaan staan. Elke tengel is dus met blokjes hout en latjes opgevuld om ze maar zo waterpas mogelijk tegen de balken te krijgen. Ik ben een dag bezig geweest om alleen die tengels aan te brengen voor een plafonnetje van 8 vierkante meter. Het uiteindelijk resultaat, toen de gipsplaten tegen het plafond zaten, viel eigenlijk een beetje tegen. Door dat uitvlakken van de tengels, wat ook nog niet helemaal gelukt was, was het plafond wel redelijk laag komen te hangen, namelijk op 2,20 meter. Voor de badkamer niet zo erg maar het plafond in de kamer moeten we toch echt op een ander manier aanpakken.

Voor het aanbrengen van de vloertegels hebben we eerst de niet betegelde wand en het plafond van een laag structuurverf voorzien en daarna kon ik de wasbak, handdoekenrek enz. ophangen.

Nog even een handdoekenrekje ophangen en klaar is Kees Wastafeltje. Geen gevit, alles wit De rekken die we onder keuken bedoeld hadden komen nu van pas als handdoeken opbergplaats. Prima hoekje om je terug te trekken