Over ons

Aat de Kwaasteniet woont sinds 2009 op het franse platte land in de Bourgogne. Hij kwam daar in aanraking met de glaskunst door de vele romaanse maar ook gotische kerken die soms weelderig zijn uitgerust met prachtig gebrandschilderde ramen. Niet alleen de religieuze ambiance maar ook het kleurenspel en de transparantie van de gebrandschilderde ramen brachten bij hem een innerlijke rust teweeg die hij in zijn werkzame leven nooit gekend heeft. De rust die hij daar ervaarde wilde hij zelf ook kunstzinnig uiten in verstilde werken in glas. De techniek van glasfusie sprak hem daarbij aan. Glas had hem altijd al gefascineerd door de stille kracht en expressie die van glaswerk uitgaat maar door de techniek van glasfusie kunstzinnig toe te passen geeft glas, met zijn schitterende glans en kleurschakeringen, Aat's gevoel voor en emoties over natuur, rust en ruimte uitmuntend weer. Juist de ruimtelijkheid van een twee dimensionaal transparant ontwerp spreekt hem aan terwijl de toevoeging van een derde dimensie door het zogenaamde slumpen het ontwerp soms nog meer kan vervolmaken.

 

Marry de Kwaasteniet daarentegen heeft zich al jaren bezig gehouden met keramiek. Haar grote passie is het om met haar blote handen van de weerbarstige klei de meest fantastische sculpturen te maken. VariŽrend van gestileerde figuraties tot abstracte vormen. Omdat zij graag met meerdere materiaalsoorten werkt combineert ze keramiek met hout, ijzer, stoffen en sinds kort ook met glas. In feite is het een dubbele fusie techniek die Marry toepast. Glasfusie gefuseerd met keramiek. In Marry's werk komt dat tot uiting in een bekoorlijk lijnenspel waarbij de verrassende materiaalovergangen het ontwerp sterker maken en meer tot de verbeelding doen spreken. 

 

Marry's ontwerpen kenmerken zich meer door organische vormen, "het is wat het is", terwijl Aat zich meer aangetrokken voelt tot mathematische "maakbare" uitingen.