Terug naar hoofdpaginaCarl'art Cursussen

Er was eens...., dit lijkt  't begin van een sprookje maar dat is het niet.....of toch...
Er is een plekje in Frankrijk, ongeveer 800km rijden van Nederland, en daar staat een kleine boerderij, een grote oude walnotenboom in de tuin voor het huis, een "endroit sein et bien" zoals de fransen zeggen. Een plek in de Saône-et-Loire, gelegen tussen de dorpjes Issy l'Éveque en Grury, de mensen zijn hier vriendelijk en voorkomend. In deze omgeving verzorgt Carl'art een cursus of workshop voor U.

De boerderij staat midden in de campagne, prachtig uitzicht op de Mont Dardon en naast 't werkterrein kijken de witte Charolais koeien u grazend aan. Het moment dat je het terrein oploopt treed je een andere wereld binnen, onthaasting, bij Carl'art is het geen 4-sterren hotel alhoewel je daar 's nachts misschien anders over denkt als u de prachtig stralende sterren hemels ziet. Gezelligheid staat bij ons voorop, met lekker eten en drinken. Carla Schagen, de keramiste, geeft workshops bestaande uit minimaal twee middagen, d.w.z. één middag kleien en één middag stoken op de methode Raku, de kosten zijn 60 euro inclusief een hapje en een drankje. Ook geven we cursussen aan groepen van 6 tot 8 personen voor een week,  p.p. 375 euro incl. lunch en 2x diner. Laatste avond is er een expositie met een hapje en een drankje. Indeling voor een week; zondag, maandag, en dinsdag kleien, woensdag vrije dag of verrassing workshop, donderdagochtend bezoek aan de gezellige markt in Gueugnon, donderdagmiddag Raku stoken, vrijdag idem en is tevens de afscheidavond. Gastvrijheid staat hoog in mijn vaandel, alles mag, niets moet, laat u inspireren! Voor groepen is het mogelijk een gîte te huren en in Issy l'Éveque is een grote camping met zwem- en vis mogelijkheden.

Op de vrije dag kunt U uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Autun, voorheen een oude Romeinse nederzetting met een prachtig amfi theater waar in augustus voorstellingen worden gegeven, uitgevoerd door 600 vrijwilligers of naar de Mont Beuvray, bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht over de dalen en dorpen, beneden aan de berg staat  mooi en modern  museum waar u kunt genieten en leren over de tijd van de Romeinen en de Kelten. Dichterbij is de stad Gueugnon, donderdags is er markt en kunt u genieten van alles wat u daar ziet van lappen stof tot de heerlijkste worsten. U vindt in de omgeving restaurantjes, met menu's vanaf 12 euro incl. een 1/4 wijn. Voor de sportievelingen onder u, neem uw fiets mee, de omgeving leent zich daar goed voor. 

Voor meer inlichtingen kunt u emailen of u belt ons op nummer 0033(0)385843626

blogger hit counter

 

Hieronder een impressie van een cursus in 2009

 

 

 


View My Stats