September 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 


Les Boulassots wordt uitgebreid: De oppervlakte wordt meer dan verdubbeld want wij hebben er een stuk grond bijgekocht. Waarom, zal de vaste lezer denken, nou.... dat ga ik u haarfijn uitleggen.

Er was eens een veeboer, genaamd Mark, en Mark ploeterde 7 dagen in de week gemiddeld 10 uur per dag met zijn 60 koeien tellende veestapel. In het voorjaar als de kalfjes worden geboren is hij dag en nacht bezig. Gemiddeld produceert Mark met deze veestapel +/-50 kalveren per jaar. Deze kalveren worden verkocht na 6 à 8 maanden en dat geeft dan een opbrengst op van +/-€ 35.000,- Hier moeten alle bedrijfskosten natuurlijk nog vanaf. U begrijpt het waarschijnlijk wel, Mark boert achteruit. Mark is nu 59 jaar oud, als hij 60 wordt lonkt er pensioen dus de beslissing was snel genomen. Mark gaat stoppen met zijn boerderij. Dat wil zeggen dat het weiland om Les Boulassots heen vrij komt. Mark huurde dat land van de vorige eigenaresse van Les Boulassots. De eigenaar is de oude mevrouw Montaron, die in een bejaardenhuis woont, samen met haar twee kinderen die een erfdeel daarin hebben. Deze eigenaars willen nu van het land af en hebben het in de verkoop gezet.
Op dit moment ligt ons vloeiveld van de septic-tank in het desbetreffende weiland. Dat wil zeggen dat wij problemen kunnen verwachten als dat land verkocht gaat worden en dan zullen wij ons vloeiveld waarschijnlijk moeten verplaatsen. Om dit soort problemen voor te zijn hebben Marry en ik onze spaarcentjes geteld en hebben we besloten om +/-2000m2 weiland te gaan kopen voor
€ 3,- per m2. De Nederlandse lezers zullen nu van verbazing van hun stoel vallen.. Zoooo goedkoop! Ja, grond kost niet zoveel in Frankrijk. De lezertjes die in Frankrijk wonen zullen ook van verbazing van hun stoel vallen... Zoooo veel! Ja, soms kan je grond voor 1 euro krijgen maar wij hadden er € 3,- per m2 voor over om geen problemen te krijgen met een eventuele nieuwe eigenaar.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat er ook nog een sluimerend grensconflict meespeelde want we hadden al een stukje grond van het weiland illegaal in gebruik. Daarnaast wilde Marry ook graag een grotere groentetuin aanleggen waardoor de aanschaf van de grond onontbeerlijk werd.
Om dit allemaal voor het nageslacht vast te leggen moest er een landmeter ingeschakeld worden die het stuk keurig opgemeten heeft en drie grenspalen de grond in heeft gejast en we krijgen er nu dus een stuk grond van 1997m2 bij.

Trouwens Google streetview is nu ook in de binnenlanden van Frankrijk geweest en je kan dus nu virtueel langs ons meer rijden.

Bestaande situatie Nieuwe situatie De landmeter Grenspalen (bestaat uit een metalen pen met een gele plastic flap)

Onze Zoon Martijn is begin september geëmigreerd naar California, USA. Samen met zijn vriendin Elif gaat hij daar voor maximaal 3 jaar wonen en werken. Tenminste Elif gaat werken op de universiteit in San Francisco. Martijn moet nog maar zien of hij werk krijgt voorlopig zit hij daar met een toeristenvisum van 6 maanden. Het leven in de USA valt hen nog niet mee. De cultuurschok was groter dan ze verwacht hadden. Ze vinden alles van inferieure kwaliteit, de huizen zijn van bordkarton, de infrastructuur in de stad is van een bedenkelijk laag niveau, de armoe druipt er vanaf en sommige wijken in de stad zijn ronduit gevaarlijk met name in de avonduren. Er is veel schone schijn, het hoeft niets te zijn als het maar wat lijkt. Maar Martijn en Elif behoren toch wel tot de elite van de stad want fietsen is in San Francisco een elitaire bezigheid en dat doen Elif en Martijn vol overgave met hun meegenomen stadsfietsen. De race fietsen hebben ze niet meegenomen maar bij ons opgeslagen. Als u streetview wilt gebruiken om Martijn's buurt te verkennen moet u hier zijn.

Martijn's straat. Let op de wirwar van elektra draden, dat kom je in een Europese stad toch niet meer tegen Martijn's huis (Het hoeft niets te zijn als het maar wat lijkt) Fietsenopslag

De herfst heeft zijn intrede gedaan, dat is nog niet te merken aan het weer maar wel aan de natuur. De kastanjes vallen als rijpe appels van de boom en dat vind ik toch zo zonde want je kan er helemaal niets mee. Iedereen die dit hoort zegt dan altijd "Jawel, je kan ze poffen en opeten of er gelei van maken". Mijn antwoord is dan altijd: "Hebben jullie dat wel eens geprobeerd". Ik vind dat spul niet te eten en van wilde kastanjes is het echt ronduit vies. Maar de grond ligt ondertussen wel helemaal bezaaid met die dingen. Toen ik klein was woonde ik in Aalsmeer en daar heb je de Kastanjelaan. En de straat deed zijn naam eer aan want de gehele straat was omzoomd met kastanjebomen. Ik ben daar via streetview even wezen kijken en ja hoor, er staan daar nog steeds kastanjebomen, alleen niet zoveel meer als in mijn herinnering. Langs die straat liep ik altijd toen ik naar lagere school ging en we verzamelden de gevallen kastanjes en daar maakten we met luciferhoutjes beestjes van. De mooiste was een spin met een touwtje erom heen gewikkeld die dan al duikelend en wentelend zich naar beneden afwikkelde. Dat is nog eens wat anders dan achter de nintendo zitten. Maar na 500 beestjes te hebben gemaakt vond ik het welletjes. De rest van de kastanjes is op een hoop gegooid achter bij de composthoop. Maar als u nog interesse heeft in 100kg kastanjes geef dan even een seintje.

De druivenoogst is ook weer binnen. Wij hebben twee druivenstokken tegen de stal op groeien. Bij elkaar kwam er een kilo of 6 druiven vanaf. Daar hebben we 3,5 liter druivensap van gekookt. Das lekker spul.

Het zwembad is weer opgeruimd Rommel op het erf Beestenboel De spin (bij gebrek aan lucifers zijn er cocktail prikkers gebruikt)

 

We gaan een expositie houden. 23 oktober zal les Boulassots omgetoverd zijn tot een waar lusthof voor de kunst liefhebber. Talloze aankomende maar ook gevestigde kunstenmakers zullen hun werk tentoonstellen. Als u op de affiche klikt zult u een groter exemplaar zien en op de Website van Carla Schagen kunt u meer vinden over een aantal kunstenaars die aan de manifestatie deelnemen.

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken