Oktober 2014

Deze pagina is gewijzigd op 16/03/15
Terug naar de startpagina

Index
Niveau hoger
Februari 2014
Maart 2014
April 2014
Mei 2014
Zomer 2014
Oktober 2014
November 2014
December 2014

 

De bitcoin prijs is nu.....

 
Intro
En toen was het ineens november geworden, de zomer voorbij en de herfst alweer ver gevorderd. De avonden zijn weer langer geworden, de kachel brand weer en de warme chokolademelk staat in dampende mokken op tafel. Het menu verandert van sla en peultjes naar zuurkool met rookworst en de sandalen worden weer verruild door de baggerlaarzen en sloffen.
En toch......blijven we saampies heel gelukkig in ons boeren huuske op het franse platte land.

Opa en Oma de Kwaasteniet
Belangrijkste wapenfeit van de afgelopen periode was natuurlijk de geboorte van onze eerste kleindochter. De naam is Eline en ze woog 4720 gram bij haar geboorte. Voor de oudgedienden die het graag in ponden willen weten, bijna 9,5 pond. Alles is goed gegaan en moeder en vader zijn heel gelukkig met hun jonge spruit. Eline had er trouwens wel de tijd voor genomen. Ze was uitgerekend op 30 september dus Marry was al vanaf half september ongedurig want ze kon elk moment oma worden. We mochten dus niet meer ver van huis, en zonder telefoon was helemaal taboe. En dan moet u bedenken dat we net een camper hadden gekocht. Maar van Marry mochten we niet verder dan de Morvan want ja je zal maar ineens gebeld worden dat de vliezen gebroken waren of zo. De camper stond dus gewoon te branden op het erf terwijl we er geen gebruik van konden cq mochten maken. Op 5 oktober hield Marry het niet meer dus wij moesten alvast naar Nederland want die baby kon nu toch echt elk moment geboren worden. Maar Eline dacht daar anders over en kwam pas op 15 oktober ter wereld. We hebben dus 10 dagen voor jan met de korte achternaam in Nederland gezeten. En wat gebeurd er dan als je je tijd zit te verdoen in Nederland? Dan ga je winkelen en koop je weer overbodige spullen en geef je geld uit als water en laten we daar nou net niet al teveel van hebben! Maar goed Eline is geboren en heeft er allemaal nog geen weet van. Wat is zo'n klein mensje toch hulpbehoevend en ze is zo klein. Hoe klein moet een baby van 3000gram er wel niet uit zien?
De geboorte van een kleinkind heeft wel de bezorgdheidsknop bij Marry weer op maximaal gezet. Hoe moet het nou met die Jeroen en Nienke nu ze zoveel slaap tekort komen en gaat het wel goed met de verzorging en eten ze nu nog wel gezond nu ze zo weinig tijd hebben enz. enz. We zullen maar denken dat dat wel weer bijtrekt.

Eline 5 dagen oud Moeder en kind Oma en kind Voor het eerst naar een koffietent (westerpark)

't Campertje

Half september hebben we samen met Wim en Annette, een bevriend stel, een tweede hands camper gekocht die 23 september geleverd werd. Die wilden we natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Omdat de baby nog geboren moest worden zijn we er maar een klein eindje mee weggereden tot bij een meertje net ten zuiden van Saulieu en daar hebben we een nachtje in de camper doorgebracht. Allereerst moesten we daar naar toe rijden wat al een avontuur was want rijden met een camper is toch iets anders dan in de Citroen Picasso. Hij is logger, zwaarder, groter en trager en daar moet je even aan wennen. Met 130 PK onder de kap kan die in de bergen wel aardig omhoog komen en de snelheid wordt eigenlijk alleen maar begrensd door de maximum snelheid van de wegen waar je op rijdt. Hoewel ik het niet fijn vond om harder dan 100km/uur te rijden met dat ding. Maar het optrekken gaat toch wel iets langzamer dan je van je personenauto gewend bent en je merkt ook dat je een 3400kg zware opbouw de bocht om moet trekken. Maar al met al viel het niet tegen en aangekomen bij het meertje hebben we lekker gekampeerd en ook lekker geslapen. Alles werkte en het is één en al luxe in dat ding.
Na de geboorte van Eline hebben we nog een korte vakantie gehouden. We zijn via Lac de Vassivière naar de Dordogne gereden. We hebben daar wat tuinen bekeken en we zijn in Rocamadour geweest waarvan hieronder een paar foto's te zien zijn. Het camperen beviel uitstekend hoewel we op een gegeven moment wel zonder water zaten omdat we ervan uitgingen dat we bij een bepaalde camperplek wel water konden tanken maar helaas was de waterkraan afgesloten. overdag genoten we van de zon want we hadden stralend weer en 's avonds zaten we lekker in een verwarmde camper filmpjes te kijken vanaf een USB stick. Wat is het leven toch goed. 

Bij het meertje in de Morvan Bij Lac de Vassivière Jardin Limeuil
Jardin Limeuil Jardins d'Eyrignac Rocamadour

 

Index | Februari 2014 | Maart 2014 | April 2014 | Mei 2014 | Zomer 2014 | Oktober 2014 | November 2014 | December 2014

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 16/03/15


bekijk de statistieken