Oktober 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 


Er zijn deze maand 5 zaken die ik met u moet bespreken. Allereerst de glasknutseldag, ten tweede de expositie, ten derde Martijns wetenswaardigheden, ten vierde mijn stamboomonderzoek en als laatste natuurlijk de bouwactiviteiten.

Sinds enig tijd wordt er bij ons zo af een toe door een aantal mensen met glas geknutseld. Op zo'n dag komen een man of 5-6 bij ons om gezellig bij en met elkaar glas te fusen. De dag begint om 11 uur met koffie en gebak, daarna gaan we een 1,5 uur knutselen en daarna een lunch en na de lunch gaan we weer met het glas aan de gang. Deze tweede sessie levert de mooiste werkstukken want dan zijn we allemaal door de genoten wijn bij de lunch een beetje minder gereserveerd. Heet het voor de lunch nog knutselen, na de lunch praten we over glaskunst creëren. Er wordt veel gewerkt met afvalglas zoals glas van gekleurde bier- en wijnflessen. Echter, de resultaten daarvan zijn  ongewis. Veel komt gebroken de oven uit of breek snel daarna. Maar het geeft extra voldoening als er iets uit de oven komt wat mooi en gaaf is wat alleen maar de elektriciteit van de oven heeft gekost om het te maken. Toch zien we een verschuiving optreden naar het gebruik van speciaal fusingglas. Dit glas geeft wat meer zekerheid over het resultaat en is in veel meer kleuren beschikbaar. Hieronder een paar fotootjes van zo'n gezellig dagje knutselen.

Gezellig knutselen De lunch plek Poging tot een schaal Gereed voor de oven

23 oktober was het zover dat bij ons de expositie werd gehouden. In tegenstelling tot het weer op de bruiloft werkte het weer dit keer wel mee. Het was een mooie dag en dat is toch altijd fijner dan een dag met regen. We hadden flink gefolderd in de omgeving dus we verwachten honderden bezoekers. We waren bang dat het een enorme verkeerschaos op de weg zou worden maar dat viel mee. De mensen kwamen mooi verspreid over de dag en velen kwamen gelukkig met het openbaar vervoer. Nico en Tineke (die in het spoorhuisje bij Rémilly wonen) zorgden er voor dat de trein iedere keer gestopt werd zodat mensen aan en afgevoerd konden worden. En Taxibedrijf Ferrari maakten overuren. U begrijpt het waren hectische uren. In totaal zijn er 6500 mensen geweest (Aatje toch...., overdrijven is ook een vak!!) In totaal zijn er 65 bezoekers geweest die allemaal wel enige uren bleven dus het was toch wel gezellig druk. Maar voortaan kunnen we beter alleen onze kennissenkring via de email even uitnodigen i.p.v. al dat gefolder, want dat scheelt een hoop werk voor hetzelfde resultaat.
Speciale aandacht ging wel uit naar de creaties van Wil Laan en natuurlijk naar de fotografische kunsten van zijn dochter Nienke en de keramische hoogstandjes van Carla Schagen

Martijn's leven in de VS kabbelt voort. Hij heeft nog geen werk gevonden en het valt hem moeilijk om klimvrienden te vinden. Ondertussen heeft hij wel een auto gekocht. Dat had nog veel voeten in de aarde want hij zocht een goedkope auto en als je in Amerika een goedkope auto wil krijg je een Amerikaanse benzineslurpende bak. De Aziatische en Europese auto's zijn allemaal erg duur want die Amerikanen moeten namelijk ook steeds meer dollars betalen voor een gallon brandstof. In California (de duurste staat) betaal je nu ongeveer 75 eurocent per liter. Terwijl dat een jaar geleden nog 50 eurocent was en drie jaar geleden nog maar 30 eurocent was. Martijn heeft dus de duurste auto van zijn leven gekocht en tegelijkertijd ook de oudste. Een 12 jaar oude Subaru legacy voor 2400 dollar.

De duurste-oudste auto Martijn's uitzicht uit de kamer Martijn's uitzicht vanuit de keuken Straat achter het huis

Mijn nieuwste hobby is stamboomonderzoek. In 1992 is er een boek uitgekomen waar de gehele familie de Kwaasteniet in beschreven staat maar die is natuurlijk al weer bijna 20 jaar oud dus die ben ik aan het aanvullen en ik heb de familie Weerman erbij gepakt. Daar was nog niet veel van bekend. Ik wil eigenlijk van alle directe broers, zussen, zwagers en schoonzussen en kinderen daarvan een kwartierstaat kunnen maken. Een kwartierstaat is een overzicht van al je voorouders, dus je ouders, daar de ouders van en daar weer de ouders van. Het aantal personen groeit per generatie dus met de tweede macht. Als je bij de 10e generatie bent (ergens in 1700) spreek je al over 2^10 is 1024 personen. Ik ben hierdoor lekker van de straat. Omdat ik in Frankrijk woon kan ik natuurlijk niet naar allerlei archieven. Maar gelukkig is veel via internet terug te vinden. Steeds meer archieven worden gedigitaliseerd. Hieronder een voorproefje van een kwartierstaat van mijn zoon Jeroen. Voor dit stamboom onderzoek gebruik ik een programma wat door Wil Laan (Ja, de man van de beelden) is ontwikkeld en waarvoor ik als onbezoldigd bètatester optreedt. Het heet Visualtree en is gebaseerd op de grafische presentatie van je stamboom terwijl alle andere stamboomsoftware uitgaat van een tekstuele versie die ook een plaatje kan genereren. Het is dus een programma in ontwikkeling want we verzinnen er iedere keer nieuwe functies bij die Wil dan weer blijmoedig implementeert. Misschien komt het als softwarepakket nog wel eens op de markt.

Ook op het bouwfront zijn er nog wat vorderingen te melden. De keuken buitenmuur is geïsoleerd en van Douglas houten betimmering voorzien, en de groepenkast heeft een eikenhouten ombouw gekregen.

Visualtree: grafische presentatie Visualtree: persoonskaart Nieuwe buitenmuur Meterkast

 

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken