November 2014

Deze pagina is gewijzigd op 08/01/15
Terug naar de startpagina

Index
Niveau hoger
Februari 2014
Maart 2014
April 2014
Mei 2014
Zomer 2014
Oktober 2014
November 2014
December 2014

 

De bitcoin prijs is nu.....

 

't campertje (ofwel de grote ware lijnen en de grote duim)

Het is niet erg dat je een camper koopt... maar dat ding moet ook onderhouden worden. Het is zelfs zo erg dat hij binnen wil staan. Althans, onder een afdak. En dat hadden we nou net niet beschikbaar want de camper is nogal groot een hoog. Bij ons hebben we wel de hangar maar als ik hem daar inzet neemt hij alle ruimte in beslag en kan niemand er meer door. Bij Wim en Annette was er de "Grange", maar Annette wilde niet het hele jaar tegen de camper aankijken en Wim wilde zijn overdekte buiten-werkruimte echt niet opofferen. Dus wat te doen? Na vele plekken overwogen te hebben viel het oog op een oude stal bij Wim en Annette, die niet gebruikt werd. Marry en ik opperden het idee om daarnaast een carport te maken want de stal was niet hoog genoeg en ook te smal. Wim vond dat de plek interessant was maar had een ander idee. We zouden die stal af kunnen breken en iets nieuws bouwen op diezelfde plek, dan kon ons campertje mooi overdekt in de stalling staan. Zogezegd zo gedaan. Een ontwerp werd gemaakt door ontwerp bureau de Kwaasteniet, budgetten opgesteld en verworpen, nieuwe ontwerpen werden gemaakt en aangenomen, materiaal werd besteld en twee iets te corpulente oudere stijve heren wierpen zich op als de bouwers en stelden zich ten doel om de Carport voor Kerstmis af te hebben. Op het moment van schrijven zijn we nu 3 weken aan het bouwen en we liggen nog op schema en het werk vordert gestaag. Dit alles is te danken aan opzichter Annette. Annette houdt de vinger aan de pols. Als ik een dag vrij wil lever ik mijn snipperbonnen in bij Annette waarbij gesteld wordt dat ik de verloren tijd maar in moet halen op zaterdag en ook de rookpauzes van Wim worden exact bijgehouden door Annette en in mindering gebracht op zijn salariëring. Daarnaast bepaalt en verzorgt Annette de schafttijden en koffiepauzes, deze zijn gekoppeld aan het uitlaatschema van Pouty de hond. De hond is dus eigenlijk de echte baas maar die heeft het uitvoerende werk uitbesteed aan Annette.
Allereerst moest de oude stal afgebroken worden. Dus Wim en ik hebben de dakpannen netjes verwijderd want die moesten hergebruikt worden, daarna werd de houten balkconstructie afgebroken waarvan ook wel het één en ander hergebruikt kon worden en toen was het tijd voor de natuurstenen muren. Wim had bedacht dat we daarvoor een groot gat in de grond moesten graven om al het puin van de muren in te kunnen dumpen. Hiervoor werden de plaatselijke klusbedrijven benaderd maar uiteindelijk konden die, door allerlei omstandigheden, de klus niet uitvoeren. Ik zal hierover niet verder uitweiden maar wil alleen kwijt dat Wim bewonderenswaardig zijn geduld met hen bewaarde.

Wat nu te doen.... zelf afbreken kan altijd natuurlijk maar het is wel een hoop werk en ook nog zwaar werk.
Onderwijl waren ik en Wim alvast begonnen om een nieuwe houten constructie te bouwen op mooie betonpoeren over de bestaande muur heen. Toen bedacht Wim ineens dat buurman boer een graafmachine had. Wim is boerenslim en heeft toen stiekem één van buurmans koeien vanuit de wei het ingezaaide graanveld ingejaagd en daarna schijnheilig de boer opgebeld met de mededeling dat één van de koeien ontsnapt was. Dit was maanden geleden ook al eens gebeurd en de boer was toen heel dankbaar geweest dat hij door Wim gewaarschuwd werd. Dus Wim dacht, nog een keer zo'n geintje en ik kan de boer een tegenprestatie vragen. En inderdaad de truc werkte. Hoewel je natuurlijk nooit direct kan vragen aan je buurman of hij wil komen helpen met z'n graafmachine. Dat moet je een beetje met gevoel voor de Franse omgangsvormen inkleden. Dus toen buurman boer bij Wim met twee heerlijke karbonaden aan kwam zetten als dank voor het waarschuwen bracht Wim heel subtiel naar voren dat hij een carport aan het bouwen was en dat daarbij een klein probleempje naar voren kwam waar hij graag met buurman eens over van gedachten wilde wisselen. De muur werd getoond het beoogde gat werd met grote stappen uitgemeten en ja hoor, buurman boer tuinde er met open ogen in en bood spontaan aan om de boel even met z'n graafmachientje te klaren. Yesss..... gelukt...

Buurman boer kwam daags daarop met een graafmachine en heeft de klus in een half uurtje uitgevoerd.
Tot zover het verhaal van deze maand. Dit wordt natuurlijk vervolgd want de carport is nog niet klaar. Ben je benieuwd naar verdere verhalen uit mijn grote duim lees dan volgende maand maar verder. ;-)

Het ontwerp Pannen via glijbaan verwijderd De eerste fundering betonpoer Het eerste houtwerk
Spantje timmeren Buurman boer aan het werk Nog een gaatje graven Effe uitpuffen

 

Index | Februari 2014 | Maart 2014 | April 2014 | Mei 2014 | Zomer 2014 | Oktober 2014 | November 2014 | December 2014

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08/01/15


bekijk de statistieken