Mei 2014

Deze pagina is gewijzigd op 08/01/15
Terug naar de startpagina

Index
Niveau hoger
Februari 2014
Maart 2014
April 2014
Mei 2014
Zomer 2014
Oktober 2014
November 2014
December 2014

 

De bitcoin prijs is nu.....

 

Vijver
Vorige maand schreef ik over het probleem met het waterniveau in de vijver. Ik stelde toen de volgende oplossingen voor: een damwand plaatsen, de dijk verzwaren of een vijver creëren met twee niveaus. We hebben wat waterbouwkundige adviezen ingewonnen en het is de vijver met twee niveaus geworden. De damwand oplossing heb ik wel geprobeerd maar dat liep op een totale mislukking uit. Het was weer een hoop gegraaf voor niks. Daarna heb dwars door de vijver een dijk gegooid en dat hielp. Het water niveau in het voorste gedeelte van de vijver staat ongeveer 30cm hoger dan in het achterste gedeelte en er wordt nu een evenwicht bereikt in water toevoer en afvoer zonder dat de vijver gedeeltelijk droog valt. Ik heb een overloop gemaakt zodat als het waterniveau in het voorste gedeelte te hoog wordt het naar het lagere deel kan lopen.

Koolmezen
Een koolmezenpaar heeft een nest gebouwd in een keramiek pop die bij ons op het terras staat. Dat was natuurlijk niet zo slim van ze want hier kunnen de poezen wel heel gemakkelijk bijkomen. De mezen zijn erg op hun hoede om de jongen te voeren. Iedere keer als ze met voedsel aan komen vliegen speuren ze goed de omgeving af om te kijken of er geen gevaar dreigt. En pas als ze er zeker van zijn dat het gevaar niet te groot is piepen ze het nest in en uit. Soms deden ze er zolang over om dat nest in te duiken dat we dachten dat de jongen wel om moesten komen van de honger. Toch is het allemaal goed gekomen. Het nest bestond volgens ons uit 6 jongen waarvan er 5 uitgevlogen zijn. De zesde lag dood in het nest. Van het aan- en afvliegen heb ik een filmpje gemaakt dat hiernaast te zien is.

Uitje
Soms gaan we ook gewoon een dagje uit. Zo was er op 1 mei een brocante in Luzy en op het eind van de maand een opening van een Artotheek waar we heen geweest zijn en dan heb je ineens een aardige ontmoetingen. Op de brocante hebben we actrice Monic Hendrikx de hand gedrukt en bij de opening van de artotheek was Nieuwsuur Europa correspondent Saskia Dekkers aanwezig want haar moeder, Ine Schoots, is de starter van de artotheek. Saskia was een erg toegankelijke vrouw en vertelde ons veel over haar werk in het soms roerige Europa.
Na afloop van de opening zijn we naar de camping van Jan en Joke Hoekstra gegaan om ons vol te proppen met Pizza. In het hoogseizoen organiseren zij daar wekelijks pizza-avonden voor de campinggasten maar nu was het een pizza-avond als afsluiting van de franse lessen. Ze hebben daar een geweldig pizza systeem ontwikkeld. Na betaling van een vast bedrag voor eten en drinken krijg je een metalen bord met een nummer erin gestanst. Dat nummer moet je goed onthouden. Daarna krijg je een voorgebakken pizzabodem in de handen gedrukt en mag je aan een buffet je eigen pizza samenstellen. Ik heb mensen asociale pizza's zien maken met een schofterig grote berg ingrediënten erop. Bescheiden als ik ben heb ik natuurlijk een simpele Margarita gemaakt. Als laatste lever je de pizza in bij Jan de bakker. Jan Hoekstra heeft een oude stenen houtgestookte broodoven omgebouwd tot pizzaoven en hij bakt de pizza's daarin lekker bruin. Daarna wordt je nummer omgeroepen dat je pizza klaar is. Het is opvallend hoe lang ze met sommige pizza's moeten leuren voordat iemand opmerkt dat hun pizza gereed is. Veel mensen letten niet op, luisteren niet, hebben er geen aandacht voor en zijn hun nummertje vergeten. Nadat iedereen zijn buik vol had zou het lokale zangkoortje nog een optreden verzorgen. Het is een amateurkoor waar voornamelijk nederlandse pensionada's lid van zijn. Maar er staat normaal gesproken een franse dirigente voor en ze zingen franse smartlappen. Helaas was de dirigente afwezig vanwege verplichtingen elders. Maar het koor dacht dat het ook wel zonder dirigent kon. Hoewel Jan Hoekstra regelmatig voor het koor sprong om even een inzet aan te geven dachten een hoop koorleden dat de inzet toch echt iets later of iets vroeger moest. Jan Hoekstra was als de technicus ook belast met de geluidsinstallatie maar één van de stekkertjes gaf wat problemen. Iedere keer als het goed ging met het geluid dook Jan Hoekstra weer onder de tafel om aan de stekkertjes te prutsen zodat het weer een gekraak en gebrom van jewelste was. Toch hebben we er een hoop lol aan beleefd en was het heel gezellig.

Kunst
We zijn steeds meer met onze glaskunst bezig en ik heb deze maand een nieuw kunstwerk het daglicht laten aanschouwen. Onze kunstzinnige uitingen hebben zo langzamerhand geen maat meer. Het object is een organisch geheel, samengesteld uit geometrische vormen en opgebouwd uit de basale materiaalsoorten Glas, IJzer, Hout en siliconnenkit. Het beschikt over vier vrijheidsgraden en beweegt zich hierdoor moeiteloos in de beperkte ruimte. Toch behoudt het zijn ruimtelijkheid en ontsluit zo het zicht op vrijheid en geborgenheid welke in één onderdeel, de kubus, gesymboliseerd wordt. De kubus kan bewegen maar wordt in zijn bewegingsvrijheid beperkt door de heliocentrische eerste ring. De tweede heliocentrische ring vergroot de bewegingsvrijheid maar beperkt hem juist weer in een ander opzicht. De eclectische kleurschakeringen in het glas contrasteren hard met de ruwe bolstering van het roestende ijzer en de zachte houttonen van het eikenhouten voetstuk. Het is een kunstwerk
waarbij elementen van twee of meer historische stijlen gecombineerd worden en waarbij geen afbreuk is gedaan aan kwaliteit en/of vakmanschap.
Het object heet Heliokubus en staat te koop voor 2 bitcoins.

De afsluitdijk Het koor Heliokubus

 

Index | Februari 2014 | Maart 2014 | April 2014 | Mei 2014 | Zomer 2014 | Oktober 2014 | November 2014 | December 2014

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04/06/14


bekijk de statistieken