Mei 2012

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13

Index
Niveau hoger
Februari 2012
Maart 2012
April 2012
Mei 2012
Juni 2012
juli 2012
In memoriam Casper
Augustus 2012
September 2012
November 2012
December 2012

 

Het voorjaar is in volle gang en dan vind ik de natuur toch op zijn mooist. Daarom wil ik u meenemen op een virtuele rondgang door onze tuin zodat u kunt zien welke bloemen Marry allemaal met bloed, zweet en tranen in die tuin heeft weten te krijgen. Marry klaagt regelmatig dat alles wat ze aanplant het zo moeilijk heeft in haar tuin. De grond is niet rijk genoeg, het is te droog, de grond te zwaar, zaaigoed wordt gelijk opgevreten door slakken en/of vogels enzovoort. Maar ik vind dat Marry juist een mooie tuin maakt voor weinig geld. Het is natuurlijk heel eenvoudig om er 10.000 euro tegen aan te smijten en een vrachtwagen met volgroeide planten te laten aanrukken maar Marry doet het allemaal met stekkies, zaaigoed en goedkope plantjes. Toch is onze tuin naar mijn mening mooi en om Marry daar ook eens van te overtuigen heb ik alle planten die in de maand mei in bloei zijn gekomen gefotografeerd. En dan sta je er versteld van hoeveel verschillende planten het in de tuin wel doen. En dit zijn dus alleen de planten die in de maand mei in bloei zijn gekomen. Als ik er zin in heb komt de volgende maand weer een opsomming van de planten die in juni in bloei zijn gekomen.
De namen erbij zoeken was nog een heel karwei maar na een paar avondjes puzzelen zijn we er voor de meeste bloemen toch uitgekomen. Van een enkele soort wisten we alleen de algemene naam en niet exact welke variëteit het was maar als u dat wel weet horen we dat graag. Door op de naam te klikken verschijnt er een foto van de betreffende bloem.

Aardbei (Fragaria)
Akelei (Aquilegia)
Akkerklokje (Campanula rapunculoides)
Amerikaanse sering (Ceanothus thyrsiflours repens)
Baardiris (Iris Germanica)
Beemdkroon (Knautia arvensis)
Bergcentaurie (Centaurea montana)
Bieslook (Allium schoenoprasum)
Boshyacint (Hyacinthoides non-scripta)
Daslook (Allium ursinum)
Gehoornde klaverzuring (Oxalis corniculata)
Gele lis (Iris pseudacorus)
Goudsbloem (Calendula officinalis)
Hoornbloem (Cerastium tomentosum)
Hoornviooltje (Viola Cornuta)
Jacobsladder (Polemonium caeruleum)
Kattenkruid (Nepeta faassenii)
Kers (Prunus avium)
Lupine (Lupinus)
Maagdenpalm (Vinca)
Madeliefje (Bellis perennis)
Margiet (Leucanthemum)
Ooievaarsbek (Geranium endressii)
Ooievaarsbek (Geranium magnificum)
Ooievaarsbek (Geranium sanguineum striatum)
Ossetong (Anchusa azurea)
Paardenbloem (Taraxacum officinale)
Paardenkastanje (Aesculus)
Pioenroos (Paeonia)
Polygonum (Persicaria bistorta)
Rabarber (Rheum rhabarbarum)
Rode klaver (Trifolium pratense)
Rode Pekanjer (Viscaris vulgaris)
Roos (Rosa)
Roos (Rosa 'Clg. Schneewitchen')
Salie (Salvia nemorosa)
Scherpe boterbloem (Ranunculus acris)
Sierui (Allium Gladiator)
Sneeuwbal (Viburnum opulus Roseum)
Spirea (Spiraea Nipponica 'snowmound')
Spoorbloem (Centranthus ruber)
Tijm (Thymus)
Vergeetmijnietje (Myosotis arvensis)
Viooltje (Viola)
Vrouwenmantel (Alchemilla mollis)
Witte klaver (Trifolium repens)
Wolfsmelk (Euphorbia)

Het was deze maand ook de Nederlandse moederdag (In frankrijk is Fête des mères 3 juni) dus zijn we een dagje op stap geweest. Marry wilde altijd nog graag naar het dorpje Apremont sur Allier . Dit is een middeleeuws dorpje wat goed bewaard is gebleven en er is ook een zeer bekende tuin. U begrijpt dat Marry voor de tuin ging. Dus daar hebben we enige tijd doorgebracht en de tuin is inderdaad de moeite waard. Toen we uit de tuin kwamen bleek de hoofdstraat van het dorp omgetoverd in een openluchtmuseum voor oude auto's waaronder een vijftal Bugatti's. Wat een kale, smalle, basic autootjes waren dat eigenlijk! Voordat we Apremont sur Allier bezochten hebben eerst nog een kijkje genomen in le Bec d'Allier, een natuurgebied op de plek waar de rivier de Allier in de Loire uitmondt.

Apremont sur Allier Wisteriagang in de tuin Bugatti Le Bec d'Allier

Ik ben ondertussen natuurlijk met de bouw van de bijkeuken begonnen. De aanvraag van de bouwvergunning heeft in de afgelopen 4 weken niet geleidt tot extra vragen, op- of aanmerkingen en dat betekent dat de vergunning verleend is en we dus mogen beginnen. Ik ben bezig geweest met de fundering, ik heb een bekisting gemaakt, een zogenaamde verloren bekisting omdat ik hem na het storten gewoon laat zitten. Nadat de bekisting klaar was begon het te regenen en hield het ook niet meer op. Toen de regen na een aantal dagen eindelijk ophield en we weer buiten konden spelen, bleek dat de kelder weer ondergelopen was en ook de geul van de fundering vol met water stond en dat water stond er drie dagen later nog. Blijkbaar is de grondsoort weinig waterdoorlatend. Dus heb ik gelijk maar besloten dat er nog een drainage naast de fundering aangelegd moest worden. Ondertussen is het beton voor de fundering gestort en ben ik nu bezig met de vloer.

De maand mei sloot af met eindelijk mooi weer. Het werd zelfs warm. Zo warm dat de koeien graag enige verkoeling wilden. De koeien die naast onze tuin grazen hebben niet direct toegang tot open water en hebben alleen een oude badkuip als drinkbak. Ik heb de koeien toen maar natgespoten en ik kreeg de indruk dat ze het lekker vonden.

Soppen in de kelder Grondwater rond de toekomstige fundering Drainage aangelegd Koeien nat spuiten

 

Index | Februari 2012 | Maart 2012 | April 2012 | Mei 2012 | Juni 2012 | juli 2012 | In memoriam Casper | Augustus 2012 | September 2012 | November 2012 | December 2012

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13

bekijk de statistieken