Mei 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 

In Maart 2011 heb ik al verklapt dat 6 augustus de grote dag van de bruiloft van Jeroen en Nienke is en die datum komt met rasse schreden naderbij. Maar voor die tijd moet er nog heel wat gebeuren rondom huize de Kwaasteniet. Het terrein achter de stal (ons voormalig moeras) moet nog opgeknapt worden. Tot nog toe heb ik dat stukje terrein als dumpplek gebruikt voor overtollig puin, snoeihout enzovoort maar ik ga dat keurig egaliseren en laat een lading grind komen om er een keurig binnenplaatsje van te maken.
Daarnaast moet de stal nog ontruimd en schoongemaakt worden want daar moet in ieder geval 's avonds het feest gehouden worden en als het weer tegen zit zullen er meer activiteiten in de stal moeten plaatsvinden. De stal staat nu helemaal vol met meuk en mijn werkplaats is er natuurlijk gevestigd dus dat wordt nog een hele klus.
Dan moet er ook nog een noodtoilet aangelegd worden want die zestig gasten zullen vast allemaal wel een keer naar het toilet moeten en daar is de fosse septique van het woonhuis niet op berekend. Daarom is besloten om in de hangar een tijdelijk extra toilet te maken.
Tot zover de plannen en Aat moet die even realiseren. Maar daar heeft hij dan ook twee maanden de tijd voor, namelijk juni en juli want die woonkamer moet in de maand mei gereed komen dus dan heeft die jongen zijn handen vrij.

Op het eerste weekend in mei is ook de traditionele voorjaarsexpositie bij Carlart. Zo ook dit jaar, dus 7 en 8 mei stonden Marry en ik braaf met een standje met glaskunst. Het was mooi weer, er is flink reclame gemaakt maar de publieke belangstelling was niet om over naar huis te schrijven en dan gebruik ik nog een eufemisme. Er is geen enkel glaswerkje verkocht. Ook de ander standhouders hadden praktisch geen omzet. Waarschijnlijk is dit de laatste keer geweest dat de expositie op deze manier is gehouden. Carla moet er teveel tijd en energie insteken terwijl er te weinig resultaat tegenover staat.

voorjaarsexpositie

Bouwen

De woonkamer moest af. Althans.... dat was Marry's planning. En is die planning gehaald? .... Ja hoor, met gemak. Hoewel we wel even hebben moeten buffelen is het eigenlijk toch nog makkelijk gehaald. We hadden zelf nog een kleine week over. Toch hebben we er ruim twee maanden over gedaan maar in die tijd is er toch wel veel werk verzet. Het enige wat ik nog moet maken is een meterkast maar dat komt nog wel een keer.

Eigenlijk is de verbouwing van het woonhuis nu helemaal af. Ik moet alleen nog een buitenmuur van de keuken aan de buitenzijde isoleren en we kunnen eventueel nog de bijkeuken moderniseren. Maar dat heeft geen haast. Volgend jaar misschien.
Het budget voor de gehele verbouwing was in 2009 begroot op € 32.349,12 en tot nu zijn we totaal voor € 37.456,29 kwijt aan materialen en een beetje personeelkosten. Als we het budget voor de inflatie corrigeren kunnen we stellen dat we het budget met ongeveer 15% overschrijden. Dat lijkt weinig maar die € 5000,- moeten we wel op één of andere manier compenseren anders komen we niet uit met ons kapitaal waarmee we de periode overbruggen tot de AOW en Pensioen tot uitkering komen. We hebben daarom na diep familieberaad besloten om te gaan beknibbelen op de snoep, koekjes- en pinda inname. Ik eet gemiddeld voor 9 euro aan pinda's, koek, chips e.d. en Marry voor 3 euro aan toffees en koek per week dus dat geeft een besparing van € 624,- op jaarbasis. Een knap ingewikkelde berekening, die rekening houdt met samengestelde interest, uitgestelde betalingen, inflatiecompensatie, rentewinst enzovoort leert ons dat we in 7 jaar (de tijd die we nog moeten overbruggen) dan € 5128,- besparen. Dus dan zijn we weer op peil. We zouden natuurlijk ook kunnen besparen op onze alcohol consumptie. Één koel flesje chablis of pouilly fumé minder per week zou dan al voldoende zijn om ons financiële gat te dichten, maar dat is nu net een brug te ver ;-).
Nieuwe ramen en muren Schoorsteenmantel in aanbouw Een maagdelijke eiken vloer Plafond 4 x geschilderd door Marry
Eindresultaat Marry wilde ook nog een stoere salontafel en ik had nog wat balken over

 

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken