Maart 2014

Naar de startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 08/01/15
 

Index
Niveau hoger
Februari 2014
Maart 2014
April 2014
Mei 2014
Zomer 2014
Oktober 2014
November 2014
December 2014

 


Tuin
Voorjaar is aangebroken. Bijna de gehele maand mooi weer en dus veel tuinwerk te doen. De moestuin zou ik met de cultivator onderhanden nemen want hij was vorig jaar geheel met de hand omgespit en nu was het dus een kwestie van een beetje los werken. Dat viel even tegen. De cultivator kwam nog geen twee centimeter de grond in dus alleen de toplaag kwam een beetje los. Net als vorig jaar. Toen wilde het ook al niet lukken met de cultivator.
Nou, dan maar weer de spade ter hand nemen. Na drie dagen spitten had ik de rechter twee vakken gedaan en had ik er spuug genoeg van.
Wat nu volgt is de gedachtegang van een wat simpele ziel die het allemaal goed bedoeld:
....die andere twee vakken dan toch maar weer met de cultivator proberen... als ik nou de twee buitenste schoepjes eraf haal krijg ik meer druk op de binnenste schoepjes, misschien kan ik dan wel dieper de grond in komen.....Nee hoor, zelfde resultaat...misschien moet ik de schoepen slijpen...wat...wat zie ik nou?? De schoepen zitten verkeerd om gemonteerd op de cultivator hierdoor gaat niet de scherpe kant de grond in maar de stompe kant. Geen wonder dat dat ding de grond niet in komt...
Toen ik eenmaal de schoepen omgedraaid had werkte de cultivator als een tierelier. Stom hé, heb ik al twee jaar lopen klooien met een cultivator waarbij de schoepen verkeerd om gemonteerd zaten.

De vijver heb ik twee keer zo groot gegraven. Dat was ook een hele klus. Maar wij zijn nu voorbereid op de klimaatverandering met een waterberging waar je u tegen zegt.

Inloop café
Iedere tweede vrijdag van de maand is er een inloop café. Het is in eerste instantie een idee geweest van Annette en Wim Warmerdam om een regelmatig terugkerende ontmoetingsavond te organiseren, maar het is in de loop der tijd al zo ingeburgerd dat er niets meer georganiseerd hoeft te worden. Het aantal bezoekers varieert nogal, één keer waren er maar 8 personen maar we hebben ook wel eens met 40 man rondgelopen. We komen bij elkaar in het café van St. Seine waar rondborstige Amandine de scepter zwaait. Amandine is niet alleen rondborstig maar ze is overal nogal rond. Daarbij laat ze zich rond haar borsten rondom bewonderen en is de roklengte vaak niet meer dan twee vingers, waaronder twee hammen van benen te bewonderen zijn. U begrijpt... een bezienswaardigheid. Amandine heeft ook een hondje, zo'n heel klein beffertje, genaamd Idefix, u weet wel dat hondje van Obelix. We vragen ons regelmatig af of Amandine als kind ook in de ketel met toverdrank is gevallen.
Om 5 uur beginnen de eerste gasten binnen te druppelen en om 7 uur besluiten we de avond met het eten van Pizza die klaar gemaakt worden door Amandine. Het is ieder keer weer kostelijk om te zien dat de mensen vergeten wat ze besteld hebben. De laatste persoon krijgt dus altijd de verkeerde pizza voorgeschoteld.

Luiken
Ons huis miste nog altijd een paar luiken. Bij de voordeur en bij de slaapkamerdeur. Dat verzuim heb ik deze maand goedgemaakt. 4 stevige luiken heb ik geconstrueerd. Het ophangen ging natuurlijk weer niet helemaal van een leien dakje maar met het nodige gevloek en gezucht is het toch afgekomen. Er is nog een klein probleempje. Als de luiken dicht zitten kunnen de poezen hun kattenluikje niet meer bereiken. Dus als we naar Nederland gaan laten we de luiken gewoon open. Dan denken de boeven tenminste...o de luiken zijn open... dan zullen die mensen wel thuis zijn.

Pizza eten tijdens het inloopcafé 31 maart, de kastanjeboom ontvouwt zich Vijver uitgegraven Koemest tussen de aardbeien
Moestuin omgespit Onze cultivator waarbij de schoepjes verkeerd om gemonteerd waren Bonenrekken neergezet Nieuwe luiken bij de voordeur en de slaapkamerdeur

 

Index | Februari 2014 | Maart 2014 | April 2014 | Mei 2014 | Zomer 2014 | Oktober 2014 | November 2014 | December 2014

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07/05/14


bekijk de statistieken