Maart 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 

Zo, de winter zit er weer op, en wat is er allemaal gebeurd bij ons in de maand maart? Ach... eigenlijk niet veel bijzonders natuurlijk maar er zijn altijd wel kleine dingentjes die we kunnen vermelden.

In feite zijn de maanden maart en april de mooiste maanden wat de natuur betreft. Alles spuit de grond uit. De Kastanjeboom is eind maart uitgelopen en dat was ruim een week eerder dan vorig jaar en twee weken eerder dan in 2009. Op 20 maart kwam de forsythia in bloei tegelijkertijd met de meidoorn. Een paar dagen later zijn de prunusachtigen aan de beurt en later de appel en peer en zo gaat dat maar door, elke dag is de tuin weer anders, Marry wordt er helemaal gek van. Hoewel zo ook gek wordt van het mislukken van allerlei zaaigoed. Hoeveel aandacht en zorg ze er ook aan besteed, er lukt veel maar er mislukt meer. Maar ze laat zich niet kisten en zaait wat mislukt is gewoon opnieuw in voor een herkansing.

Op 6 augustus wordt Les Boulassots omgetoverd tot een enorme trouwlocatie wanneer Jeroen en Nienke elkaar het jawoord gaan geven bij ons op de boerderieje. Er worden 60 gasten verwacht die allemaal een zitplaats wensen. En Nienke en Jeroen willen niet dat de gasten op sinaasappelkistjes moeten zitten. Dus er werd gezocht naar zestig stoelen en dat is bijna gelukt want we hebben via marktplaats 58 houten klapstoelen op de kop getikt. De harmonie van Landgraaf was juist toe aan nieuwe stoelen dus de oude mochten wij voor een zacht prijsje meenemen. Het was een stuk goedkoper dan 60 stoelen te huren. Na afloop hebben we natuurlijk wel weer 60 stoelen over en waarschijnlijk nog veel meer spullen dus ik denk erover om een party verhuur centrum te beginnen. Het voordeel van houten klapstoelen is wel dat we ze altijd nog in de kachel kunnen opstoken.

Nog iets wat te vermelden is dat mijn moeders graf nog voorzien moest worden van een gedenkteken. Marry heeft daarvoor een glazen sculptuur gemaakt in de vorm van een gestileerde tulp. Die hebben Peter, Josť, ik en Marry met een kleine plechtigheid op het graf geplaatst. Alleen moet er nog een naamplaatje op aangebracht worden.

Veel mensen vragen ons weleens of we niet te eenzaam wonen. Of we wel genoeg onder de mensen komen, zeker in de winterperiode. Nu is maart weliswaar geen hartje winter meer maar ik zal jullie toch een inkijkje geven in onze agenda van maart zodat niemand daar meer over hoeft te zeuren.
2 maart: Ton en Margriet met een bezoek vereerd,
5 maart: Een glascursus georganiseerd voor Els, Ria, Gerrit, Annet en DaniŽlle,
7 maart: Eten bij Karel en Gerda,
8 maart: Op bezoek bij Willem en Wilma Tempel,
10 maart: Glascursisten halen hun gebakken glaswerk op, weer een avond onder de pannen,
13 maart: Eten bij Annet met Ria en Gerrit,
16 maart: Op bezoek bij Wilma Uitermark, diep in de Morvan,
20 maart: Karel en Gerda bij ons gegeten,
26 maart: Eten bij Ed en Marjolein,
29 maart: De familie de Smet kwam ons opzoeken.
Daar tussendoor moesten we natuurlijk elke maandag naar Franse les en komt boer Mark bijna elke dag langs en zien we meneer Clťment en de postbode regelmatig enzovoort. Dus, u ziet we ontmoeten nog mensen genoeg. Soms is het zelfs een beetje veel want als we op bezoek zijn of bezoek ontvangen ligt het werk natuurlijk weer stil.

Meidoorn in bloei Een karrevracht houten klapstoelen Een grafmonument voor mijn moeder

Bouwen

Deze maand zijn we begonnen aan de verbouwing van de woonkamer. Dat betekent dat we vanaf 15 maart gedurende de verbouwing (tot eind mei) in de keuken leven. Nu noemen we het een woonkeuken dus dat zo goed moeten kunnen maar het is toch wel een beetje behelpen merken we.
De volgende dingen moeten aan de woonkamer gebeuren.
Alle muren isoleren, het raam en de openslaande deuren moeten vernieuwd worden, het gipsen plafond gaat eruit want we willen een balken plafond zien, de twee scheidingsmuurtjes die de kamer nu in tweeŽn deelt moeten eruit, dat betekent ook dat er een nieuwe steunbalk geplaatst moet worden omdat de muurtjes dragend waren, de grote schoorsteenombouw gaan we slopen en minder massief weer opbouwen, alle elektra wordt vervangen en de vloer wordt van isolatie en parket voorzien. Ik krijg daar tot eind mei/begin juni voor om dat te realiseren want daarna moeten we zo langzamerhand met de voorbereidingen voor de bruiloft van Jeroen en Nienke beginnen. We waren goed en wel begonnen of de eerste tegenvaller kwam in zicht. Na het slopen van de plafonds bleek de vloer van de bovenverdieping behoorlijk aangetast te zijn door houtworm en andere ongemakken. Dus die moest als eerste vervangen worden. Maar dat betekende dat de rommelzolder helemaal leeggeruimd moest worden en dat zijn dan net weer van de ophoudertjes die je de das om doen.

Alle meuk van de rommelzolder werd verplaatst naar de twee logeerkamers zodat je daar helemaal je kont niet meer kon keren want daar stond ook al het nodige van de inboedel van de woonkamer. Toen dat gebeurd was is de oude vloer verwijderd en is er een nieuwe vloer gemaakt van grenen (declassť) vloerdelen, daar bovenop een laag polyurethaanschuim voor de broodnodige isolatie tussen woonkamer en onverwarmde rommelzolder en afgewerkt met houten vloerplaten. Tegelijkertijd heb ik de dakisolatie van de zolder ook even verbetert. Al met al weer 4 dagen werk die niet waren begroot.

Een logeerkamer vol met troep Een nieuwe steunbalk geplaatst Veel vuil en stof Een nieuw plafond/vloer


 

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken