Juni 2013

Naar de startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 05/01/14
 

Index
Niveau hoger
Februari 2013
Maart 2013
April 2013
Mei 2013
Juni 2013
Juli 2013
Augustus 2013
September 2013
November 2013
December 2013

 


De eerste week van juni hebben we in de Alpen doorgebracht. Op 5 en 6 juni werd de Alp d'Huzes gereden met een aantal deelnemers die ons na aan het hart liggen. Als eerste mijn zus Marjolein met het Team Casper bestaande uit Marjolein, de kinderen van Casper, Hiske en Jilt en een nicht van hun, Lieke van Leeuwen. Daarnaast onze schoondochter Nienke Laan met het team "die pedalen" en als laatste onze vriend Jons Smit. Marjolein had een chalet gehuurd in de buurt van Alp d'Huez waar Marry en ik ook welkom waren en zo konden we de mensen toejuichen en aanmoedigen. Het was een heel spektakel. Op woensdag 5 juni gingen Jilte en Lieke op de fiets de berg op. Jilt tweemaal en Lieke éénmaal. Het was voor Lieke één van de eerste keren dat ze op haar racefiets zat. De fiets was speciaal aangeschaft toen het plan opgekomen was om met Alp d'Huzes te gaan meedoen en dus had ze de fiets nog maar een paar maanden en door het slechte weer had ze er nog maar een paar trainingsritjes op gemaakt. De basisconditie had ze wel bijgewerkt op de sportschool met lekker spinnen maar het echte fietswerk is toch wel wat anders. Maar ze heeft het gered. Prima meid! Jilt heeft het hem tweemaal gelapt om die berg op te gaan en iedereen was trots op hem. De volgende dag, donderdag 6 juni, Was het beurt aan Marjolein en Hiske die het voornemen hadden om de berg tweemaal te voet te bedwingen. 's morgens om 7.30 uur gestart en 11 uur later waren ze klaar. Bijna 30km lopen en alleen maar bergop, in totaal 2140 hoogtemeters, knap hoor! De voetjes deden wel zeer en de vermoeidheid was te merken want ze lagen om 21.00 uur op bed. Ook schoondochter Nienke ging er tegenaan, driemaal heeft ze de berg bedwongen op de fiets. Toen was ook bij Nienke het kaarsje uit, maar grandioos gedaan! Als laatste wil ik de aandacht vestigen op Jons Smit. De beste man is 66 jaar en heeft non hodgkin lymfoom maar is gelukkig op dit moment kankervrij. Zijn leven heeft het laatste halfjaar alleen maar om fietsten gedraaid maar dat heeft dan ook resultaat opgeleverd. Maar liefst 4 keer heeft hij de Alp d'Huez beklommen. Chapeau!

Nog de laatste afstellingen maken Naambordje erop Herkenbaar aan de oranje ballon op de helm Lieke heeft het gered!
Ook Basje had een taak. Hij moest opletten... of Jilt wel goed schakelde eindelijk de beentjes omhoog De zegeronde van Marjolein en Hiske

Het weer werd eindelijk wat beter dus het werd tijd dat het zwembad opgesteld werd. Dat werd een lijdensweg. Allereerst was het zwembad lek. Dus ik had een plaksetje gekocht. Dat was helaas nergens meer te vinden. Ik zie nog hoe ik het naast me legde in de auto en dat was ook de laatste keer dat ik het gezien heb. Tenminste dat hoop ik dan maar. Het kan natuurlijk zijn dat ik al zover heen ben dat ik het wel ergens opgeborgen heb maar dat niet meer weet en dat ook niet op een logische plek heb gedaan. Gelukkig had ik nog een tubetje PVC lijm Ik moest alleen nog een lapje PVC vinden omdat op het lek te plakken. Ik dacht dat gevonden te hebben Maar na een dagje drogen lag het plakkertje weer naast het zwembad. Dat lapje zal dus wel polyethyleen geweest zijn en geen PVC. Toen dacht ik aan Martijn. Die zong altijd "MET SPORTTAPE KAN JE ALLES MAKEN". Dat had ik nog liggen en ja hoor twee stukjes sporttape en het lek was gedicht. Daarna het zwembad opzetten waarbij je natuurlijk altijd de dopjes kwijt bent en de pomp niet kan vinden enzo, maar dat soort probleempjes heb ik altijd, daar ben ik aan gewend en stoor me daar dus niet aan...NOT. Toen dat allemaal opgelost was kon het vullen beginnen. De tuinslang erin en vullen maar. Dat duurt een slordige 3 uur dus ik liep maar eventjes weg. Kom ik een uurtje later terug... .krijg nou wat.... komt er allemaal bruin water uit de waterleiding. Zonder dat ons iets verteld was is er ergens geknoeid aan de waterleiding waardoor er allemaal alg in de leidingen zat. Ik kon dus 7 kuub water wegmikken en overnieuw beginnen. De volgende dag was het drinkwater weer schoon... dacht ik... dus ik begin weer vrolijk te vullen. Nou helemaal schoon was de boel nog niet. Het hele zwembad was weer een troebele bende. Met een heleboel pompen en filteren heb ik dat na 2 weken eindelijk weer schoon gekregen maar het was dus wel een rampscenario.

Op het eind van de maand kregen we nog bezoek. Eerst kwam mijn broer Peter (de grote dichter) met zijn partner José een paar dagen op bezoek. Peter wilde wel eens even het gras maaien op onze zitmaaier. Want hij is, net als ik, ook zo'n figuur die zich graag even machtig voelt met de brullende paardenkrachten tussen zijn benen.
Als tweede stel bezoekers kregen we Ton van Scheppingen en Jan-Willem Millenaar op bezoek. Ton is net met pensioen gegaan en deze overgang van werkend naar rustend leven wilde hij markeren met een prestatietocht op de fiets. Hij is samen met Jan-Willem van Nederland naar ons komen fietsen. Ik heb ze drie dagen later op de TGV gezet om weer naar huis te komen, maar niet nadat we ons even vol gegeten hadden in Moulin de Gué.

Vuil water uit de kraan Peter op el-torro Jan Willem, even bellen met de koeien Een goed stuk vlees, eten voor een man!

 

Index | Februari 2013 | Maart 2013 | April 2013 | Mei 2013 | Juni 2013 | Juli 2013 | Augustus 2013 | September 2013 | November 2013 | December 2013

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02/07/13


bekijk de statistieken