Juni 2012

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13

Index
Niveau hoger
Februari 2012
Maart 2012
April 2012
Mei 2012
Juni 2012
juli 2012
In memoriam Casper
Augustus 2012
September 2012
November 2012
December 2012

 

Ook deze maand beginnen we met een lijst met bloemen die bij ons in de maand juni in bloei zijn gekomen. We hebben ons best gedaan maar van verschillende soorten wisten we alleen de algemene naam en niet exact welke ondersoort en/of variŽteit het was, maar als u dat wel weet horen we dat graag. Door op de naam te klikken verschijnt er een foto van de betreffende bloem.

Afrikaantje (Tagetes patula)
Akkergeelster (Gagea villosa)
Allium (Allium Nigrum)
Astilbe (Astilbe ◊arendsii 'Brautschleier')
Astilbe (Astilbe ◊arendsii 'Feuer')
Campanula (Campanula persicifolia Alba)
Cosmea (Cosmos bipinnatus)
Daglelie (Hemerocallis)
Dropplant (Agastache)
Eremurus (Eremurus 'Cleopatra')
Ereprijs (Veronica)
Gazania
Hortensia (Hydrangea paniculata 'Unique')
Hosta (Hosta fortunei Picta)
Kamperfoelie (Lonicera periclymenum)
Lavatera (Lavatera)
Lavendel (Lavandula)
Leeuwenbekje (Antirrhinum)
Lelie (Lilium 'Snow Queen')
Lychnis (Lychnis coronaria 'Alba')
Marjolein (Origanum rotundifolium)
Moerasspirea (Filipendula ulmaria)
Ooievaarsbek (Geranium x magnificum)
Oost-Indische kers (Tropaeolum majus)
Papaver (Papaver paeoniflorum)
Papaver (Papaver somniferum)
Penningkruid (Lysimachia nummularia)
Phlomis (Phlomis russeliana)
Purperklokje (Heuchera sanguinea 'Pink Delight')
Ridderspoor (Delphinium)
Roos (Rosa 'fairy dance')
Roos (Rosa 'The fairy')
Salvia (Salvia nemorosa)
De onbekende plant
Stokroos (Alcea rosea)
Vlier (Sambucus)
Wederik (Lysimachia punctata)
Zeeuws knoopje (Astrantia major)

In het begin van de maand hebben we onszelf weer getrakteerd op een dagje uit. Het was geen schitterend weer maar we waren al blij dat we het droog hielden. We zijn naar de kasteeltuin van Drulon geweest. Dat is ongeveer 1,5 uur rijden bij ons vandaan en is een tuin die aan gelegd is door een Belgisch echtpaar die er ook permanente exposities houden van moderne kunst. We zijn hier twee jaar geleden ook geweest maar nu waren we wat vroeger in het seizoen zodat we andere bloemen te zien kregen. We kregen wel de indruk dat het werk de Belgen wat boven het hoofd groeit. Er was wat achterstallig onderhoud en er waren stukken tuin bij die in 2010 in aanleg waren maar die nu nog niet veel verder gekomen waren.

Kasteel Drulon vanuit de tuin genomen Opgestapeld vaatwerk De paardenmanege Vrouwtje pis

Halverwege de maand kwamen Trudy en Wieger een paar dagen langs. Zij gingen een fietsvakantie houden aan de westkust van Frankrijk maar eerst kwamen ze een paar dagen bij ons op hoogtestage. Het is bij ons 250meter boven zeeniveau dus dat zal niet veel zoden aan de dijk zetten maar volgens Wieger moet je dat dan ook weer niet overdrijven. Om ze een beetje in vorm te krijgen hebben we ze aan de klus gezet in onze tuin. We hadden nog een klusje achter de hand waar we zelf erg tegen opzagen dus dat was uitstekend geschikt voor Trudy en Wieger. Het werd het snoeien van enige uit hun krachten gegroeide struiken. De struiken zijn door Trudy en Wieger rigoureus aangepakt, zo erg zelfs dat we voor hun leven vrezen (het leven van de struiken wel te verstaan). Afwachten, water geven en bidden maar was het advies van Wieger.

De derde week van juni hebben we in Nederland doorgebracht i.v.m. het tweemaandelijkse bezoek aan m'n schoonmoeder. Dat weekje hebben we afgesloten met nog een bezoekje aan de kasteeltuin Arcen in Noord-Limburg. Deze tuin heeft blijkbaar een budgettair probleempje. De toegangsprijs vond ik namelijk aan de hoge kant terwijl er in de tuin veel achterstallig onderhoud te zien was. We hebben deze tuin 15 jaar geleden ook eens bezocht en ons viel op dat de tuin niet verder ontwikkeld is. Het was eigenlijk nog exact dezelfde tuin.

In de laatste week van juni hebben we een repas gehouden met de leraar en leerlingen van de Franse les als onze jaarafsluiting. Omdat we nog enige spullen over hebben van de bruiloft van Jeroen en Nienke zoals een lange tafel, voldoende stoelen, bestek, grote tafellakens enzovoort, was dat niet zo moeilijk om te organiseren.

Bouwen:
We zijn deze maand niet heel veel opgeschoten met onze nieuwe bijkeuken. We zijn natuurlijk een week naar Nederland geweest en we hebben bezoek gehad enzovoort. De overblijvende dagen waren helaas veelal met regenachtig weer gevuld zodat ik niet verder kon met het storten van de betonnen vloer maar op een gegeven moment was het toch een paar dagen droog en heb ik de vloer toch kunnen afmaken.

Laurierstruik gekortwiekt Ook de druivenranken even bijknippen Een maagdelijk tafel
Een ontmaagde tafel Rand gemetseld en het middenstuk opgevuld met zand en grind 10 cm piepschuim erin met daarbovenop de wapening en dan maar 10cm beton storten

 

Index | Februari 2012 | Maart 2012 | April 2012 | Mei 2012 | Juni 2012 | juli 2012 | In memoriam Casper | Augustus 2012 | September 2012 | November 2012 | December 2012

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13

bekijk de statistieken