Juli/aug 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 

Omdat elk zichzelf respecterend maandblad een dubbel zomernummer maakt dacht ik dat ik niet achter kon blijven. Vandaar dat ik nu een pagina maak van de maanden juli en augustus samen.
Het is een tijdje geleden dat we via dit medium contact hadden maar nu gaan we er weer tegen aan. De vakantie is voor iedereen weer zo'n beetje voorbij. Behalve voor ons natuurlijk want wij "wonen" op vakantie. Iedereen in Nederland zal wel klagen dat het weer zo slecht geweest is deze zomer. Nou, daar hoor je ons niet over. De maand juli stond natuurlijk in het teken van de naderende bruiloft en de maand augustus hebben we weer veel werk gehad aan het opruimen van de troep na de bruiloft. Dus om het weer hebben wij ons niet bekommerd. De bruiloft zelf is natuurlijk geweest maar daar hebben we niet veel van gemerkt. Die was als een bliksemflits en is als een roes aan ons voorbij gegaan. Maar, zoals een Japanse toerist altijd na zijn Europa-reis zegt: "We hebben de foto's nog!"

Maar laten we bij het begin beginnen. Na een zeer droog voorjaar, waarover ik in juni uitgeweid heb, heeft de maand juli wel wat ingehaald. Het heeft behoorlijk geregend bij ons deze maand terwijl de maand augustus ongeveer normaal weer laat zien maar wel met een hittegolf (= 3 of meer dagen achtereen waarbij de temperatuur boven de 30 graden komt) halverwege de maand.
Begin juli heeft Marry de aardappels geoogst. Van ons aardappelveldje van +/- 6m2 kwamen twee kistjes aardappels, bij elkaar ongeveer 20kg. Als we uitgaan van een gemiddelde opbrengst bij een boer van 45ton/hectare dan zouden wij van onze 6m2 +/-27 kg moeten kunnen oogsten. We hebben dus net iets onder het gemiddelde gescoord. Dat moet volgend jaar beter.
Marry is aangestoken door de kneuterigheid van de franse bloemsierkunst. Veel Franse dorpen doen mee aan de rage om in aanmerking te komen voor het predicaat "Ville Fleurie". Hoervoor moet het straatbeeld in het dorp ruim voorzien zijn van bloembakken met éénjarigen, geraniums of iets dergelijks. Ook oude landbouwwerktuigen zijn zeer intrek om bij de entree van het dorp te plaatsen en die te verfraaien met afrikaantjes en dergelijk spul. Ook Marry wilde dergelijke ornamenten in haar tuin hebben. Hiertoe heeft zij een oude pot kapotgeslagen en de helft van de pot op zijn kant in een hoekje van de tuin gepositioneerd. De pot werd voorzien Afrikaantjes. Maar blijkbaar hebben we last van een afrikaantjes rover want de plantjes verdwenen. Marry heeft er gelijk nieuwe plantjes in gezet (gipskruid deze keer) maar ook deze waren na twee weken verdwenen. Om de boel in de gaten te houden heeft Marry toen een pottenbewaker boven op de pot geplaatst. En deze heeft de boef betrapt. Het bleek Minoes te zijn die de plantjes sloopte omdat die voor de ingang van zijn hol stonden.

De aardappeloogst De pottenbewaker op de pot Minoes betrapt

Voor de rest van de tijd zijn we bezig geweest met voorbereidingen voor de bruiloft. Ik heb statafels gemaakt en 8 grote tafelbladen zodat we 4 lange tafels konden creëren op schragen. Een prieel is opgesteld in het weiland met 60 stoelen eromheen waar de ceremonie gehouden moet worden. De stal is ontruimd, schoongemaakt en versierd omdat daar 's avonds het dansfeest gegeven moest worden. De feestverlichting wordt opgehangen. De nood-wc afgemaakt. Heel belangrijk, de bierpomp wordt geïnstalleerd. De plek waar het eten wordt opgediend wordt opgesteld. De hele tuin wordt van versierselen voorzien. Zweedse fakkels worden klaargezet. Tuinfakkels worden van olie voorzien. Al het servieswerk wordt afgewassen, de tafelkleden gestreken, de servetten gestreken en gevouwen. Het bestek wordt opgepoetst, lampionnen worden opgehangen, de rollades worden gebraden. De taarten worden gebakken. De Salades zijn gecreëerd. Afspraken met het hotel worden gemaakt. De drankvoorraad wordt ingeslagen. Extra koelkast wordt opgehaald. Iedere dag het weerbericht in de gaten houden. De geluidsinstallatie wordt geïnstalleerd en uitgetest. De kip van de kipsaté wordt gebraden en de satésaus ingekocht. Het draaiboek wordt ieder keer weer aangepast. De getuigen worden geïnstrueerd, de Ceremoniemeesters zijn bijgepraat..... En zo zou ik de lijst nog wel veel langer kunnen maken.
 

Statafels Eettafels van herbruikbaar hout Eettafels opgesteld Prieel en stoelen zijn opgesteld
De bruidegom wordt kaalgeschoren. Dat is een oud "de Kwaasteniet" gebruik. De ceremonie wordt doorgenomen De taarten worden gebakken De trouwbelofte wordt nog gauw even geschreven

Alles is klaar. En dan is het wachten op zaterdag 6 augustus.....

Regen!

Shit! Alle voorbereidingen zijn gemaakt voor droog weer. Het hoeft niet eens mooi weer te zijn als het maar droog is. Nu moet het noodplan in werking gezet worden. Alle stoeltjes vanuit de wei naar de stal overbrengen, de gasten ontvangen en welkomstdrankje verstrekken in de hangar en de ceremonie in de stal houden. Ach met vereende krachten lukt dat ook wel weer. Na de ceremonie wordt et gelukkig droog dus de groepsfoto kan buiten genomen worden en de prosecco kan ook buiten uitgeschonken worden. De tap gaat open en de borrel neemt een aanvang. De stoeltjes worden vanuit de stal verplaatst naar de opgestelde eettafels. Maar de ceremoniemeesters zitten aan de buienradar gekluisterd en na rijp beraad wordt besloten om het diner toch maar in de stal te serveren. Dus alle stoelen weer naar binnen, de tafels uit elkaar schroeven, naar binnen transporteren en daar weer in elkaar zetten. Pffft. ik dacht het deze dag rustig aan te doen. Terwijl de gasten rustig keuvelend over het terrein circuleren met een natje en een droogje in of bij de hand, wordt er koortsachtig door een handjevol mensen gewerkt om alles in goede banen te leiden. Maar het lukt! Het eten wordt opgediend en de bui barst los. Wat een wolkbreuk, lekkere windstoten erbij dus dat was goed besloten. En het was eigenlijk ook heel gezellig zo binnen in de stal met elkaar eten. Daarna moest de stal weer ontruimd worden want het dansen wilden we niet op de tafels doen.
Het bruidspaar heeft geweldig genoten en daar doen we het eigenlijk allemaal voor.
En dan nu de foto's van de trouwerij... helaas die zijn nog onder embargo. Door het bruidspaar zijn nu 3 fotootjes in lage resolutie vrijgegeven voor publicatie maar op de rest kunnen we nog wel even wachten. Alle foto's moeten via de censuurcommissie en die heeft pas over een paar maanden tijd.

Eigenlijk draaide het om de volkswagenbus Er wordt gelachen om een goeie grap van mij De groepsfoto, er ontbreekt één persoon, wie? En nog één stiekeme foto in de regen.

En dan het opruimen, daar waren we de rest van de maand augustus mee bezig. Tot volgende maand maar weer, als we weer uitgerust zijn.

 

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken