Juli 2013

Naar de startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 05/01/14
 

Index
Niveau hoger
Februari 2013
Maart 2013
April 2013
Mei 2013
Juni 2013
Juli 2013
Augustus 2013
September 2013
November 2013
December 2013

 


Eindelijk zomer! Veel gedaan! De typering voor deze maand. Het mooie weer is eindelijk gekomen. En het was ook gelijk goed raak, dagen achtereen boven de 30 graden en dan is het heerlijk toeven in de schaduw van de kastanjeboom. Ook de poesjes hadden het warm en kropen iedere keer in de schaduw. De tuin was natuurlijk een explosie van plantjes, bloemen en onkruid na het koude voorjaar dus Marry kon haar lol op. Maar het is voornamelijk een maand geweest waarin we van het mooie weer konden genieten.

Het is echter niet alleen maar luieren geweest. We hebben namelijk de voorgevel van het huis geschilderd. We hadden een kleurtje in het hoofd en dat lijkt veel op de achtergrondkleur van deze pagina. Een zachte tint geel dus. We hadden twee grote bussen "100% pliolyte"  van het huismerk van Brico Depot gekocht in de kleur "ton pierre". Goed voor 120m2, de netto oppervlakte van de gevel was ongeveer 40m2 dus we dachten het daarmee wel te kunnen redden, omdat ik weet dat de opgegeven aantal vierkante meters, zodra ik een kwast hanteer, altijd direct een factor twee verlaagd kunnen worden.  Maar na 10m2 verven was de eerste bus al bijna leeg omdat de muur een zeer ruwe structuur had. Dus wij togen weer naar Brico Depot om de voorraad verf aan te vullen, blijkt het huismerk ineens in een bus te zitten met een ander opschrift. Het was wel hetzelfde huismerk, zelfde fabricageplaats, zelfde 100% pliolyte, zelfde "ton pierre" maar het was een totaal andere kleur bleek later toen ik het op de muur smeerde. Het was ook wel lichtgeel maar het was een stuk donkerder. Ik ben flink aan het mengen geweest met de oude bussen verf en de nieuwe en een bus wit maar het werd helaas niet dezelfde kleur. Dat betekende dat ik gewoon overnieuw moest beginnen. Maar na drie dagen tamponneren zat de verf toch op de muur. En nadat Marry ook de luiken van een nieuwe grijze laag verf had voorzien keken we ernaar en zagen dat het goed was.

Juli was ook de maand van de geplande vakantie met Ton en Margriet. Samen hadden we een huis gehuurd in Toscane en daar hebben we een fijne week doorgebracht. Het was een week met ambivalente gevoelens. Aan de ene kant was het met onze vrienden Ton en Margriet heel gezellig. We hadden afgesproken dat we ieder onze eigen dagindeling zouden maken maar dat we de avonden gezamenlijk zouden doorbrengen en dat we om de beurt voor het eten zouden zorgen. En dat liep uitstekend en gezellig. Maar aan de andere kant, we moesten ons eigen huis verlaten in een tijd die zeer fijn is om juist thuis door te brengen met al dat mooie weer en die warme zomeravonden en wat erger is Marry moest haar tuin een week in de steek laten.
Ik ben er ook achter gekomen dat ik eigenlijk het hele concept "vakantie" overgewaardeerd vind. Ik weet dat ik praat vanuit een luxe positie van het mooie pensionado-leven maar vakantie kost klauwen met geld en je wordt er niet gelukkiger van is mijn stelling (red. niet helemaal die van Marry). We moesten naar Toscane bijna 1000 km rijden om daar te ervaren dat de omgeving waar wij wonen veel rustiger en eigenlijk mooier is als daar. Het is natuurlijk anders maar daarom niet automatisch mooier. Ik had trouwens een verkeerd beeld van Toscane. In mijn verbeelding was het landschap zoals het op de foto hierbij staat. Terwijl het grootste deel van Toscane veel drukker bevolkt en ook redelijk industrieel ontwikkeld is.
Het oude plaatsjes kijken is in Toscane natuurlijk het meest geliefde tijdverdrijf voor de toeristen. Maar na Sienna, Lucca, San Gimignano en Monteriggioni bekeken te hebben dacht ik wel, het is hier wel veel van het zelfde! Sommige zullen mij een cultuurbarbaar vinden, (red. in ieder geval Marry en Margriet) maar ik heb nu eenmaal iets meer met natuur dan met cultuur. We zijn touwens op de heenweg ook nog even langs het Italiaanse strand geweest. Marry had daar een romantisch beeld van en wilde die behoefte even bevredigen.  Nou... daar wil je eigenlijk niet dood gevonden worden. Wat een kippenhokken daar op het strand! Een vreselijk drukte en al het strand is ingepikt door strandtenten waarbij je stoelen moet huren die keurig op rijtjes staan met een parasol erboven waardoor je de blote hemel niet eens meer kan zien en waarbij de overbodige zonnebrandoliewalm je tegemoet slaat. Vrij strand moest je met een lantaarntje zoeken. Nee...Italiaanse stranden moet je mijden als de pest, dat is duidelijk. Hele volksstammen denken daar blijkbaar anders over maar voor mij is er een steekje aan je los als je dat leuk vindt. (red. nou, nou Aat, iets gematigder zou ook wel kunnen) Toch kunnen we van een geslaagde vakantie spreken, hieronder krijgen jullie een impressie te zien waarbij ik ook een vraag heb aan de oplettende lezertjes. De laatste 4 foto's laten ringen zien die we in grote aantallen in de oude plaatsje aan de muren vonden. We weten niet wat de betekenis van deze ringen is. Volgens Margriet waren dat ringen om je rijdier aan vast te zetten. Maar er waren ook ringen te zien die op 3 meter hoogte waren aangebracht en volgens mij reden ze in vroegere dagen niet op giraffen dus dat kan het niet zijn. Wat is het dan wel?

Lekker aan het zwembad Ton aan het kokkerellen Hoe warm het was, en hoe ver.... Monteriggioni
Lucca San Gimignano Sienna Sienna
Muurkloppers?

 

Index | Februari 2013 | Maart 2013 | April 2013 | Mei 2013 | Juni 2013 | Juli 2013 | Augustus 2013 | September 2013 | November 2013 | December 2013

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04/09/13


bekijk de statistieken