Het begin

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/03/15

Index
De koop
Werk inventariseren
Bouwplannen
De nieuwe buren
Omgeving

 

Het begon allemaal met ons huis in Pannešot (zie foto hiernaast) welke we in 2003 gekocht hadden. Dit huis is door ons gerenoveerd en we hebben daar de afgelopen jaren elke vrije week met veel plezier doorgebracht. Dat plezier was zo groot dat we plannen hebben gesmeed om onze oude (wat heet oud?) dag permanent in Frankrijk door te brengen. Maar het huis in Pannešot vonden we eigenlijk te klein om permanent te bewonen. Daarom zijn we in de omgeving gaan speuren naar een betaalbaar ander huis met wat meer grond en in ieder geval een grote schuur want dat was we het meeste miste in Pannešot, een lekkere grote schuur waar we flink konden rommelen. Daarnaast wilden we graag iets meer afgelegen wonen. In Pannešot zaten we aan de rand van een dorpje waarbij de buren ons constant in de gaten hielden. Ook al was dat niet onaardig bedoeld voelden we ons toch altijd min of meer bekeken. De streek vonden we echter prima. De zoektochten werden dus met Pannešot als uitvalsbasis in de omgeving uitgezet.

Zo kwam het dat we op een goede dag in juli van het jaar 2006 tijdens een rondrit bij een meertje kwamen, waar we even uit de auto stapten om de benen te kunnen strekken. Aan de rand van het meertje gezeten zagen we aan de overkant van het meer een kleine fermette die er zeer idyllisch uitzag, mooi gelegen met zijn rug tegen een bosrand op een zuidwest helling met uitzicht over het meer. Marry zei tegen me dat de mensen die daar woonden wel heel erg gelukkig moesten zijn om op zo'n mooie plek te mogen wonen. Zoiets zochten wij nou eigenlijk ook.

In Augustus was ik op internet aan het zoeken naar woningen op de huizensite Immogo toen mijn oog viel op een fermette waarvan de prijs mij wel aansprak. Ook de beschrijving van de woning en de foto's overtuigden mij dat het pand een bezoekje waard was. Er werd contact gezocht met de eigenaar en een afspraak gemaakt om in september een bezoekje te brengen. De man stuurde mij een route beschrijving en ik viel bijna van mijn stoel toen ik ontdekte dat de route beschrijving precies naar het huis leidde waar Marry en ik in juli verlekkerd naar hadden staan kijken.

Het moest blijkbaar zo zijn!!


Pannešot


Les Boulassots

Index | Het begin | Links + contact | 2007-2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 01/21/13


bekijk de statistieken