Februari 2015

Naar de startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 12/04/15
 

Index
Niveau hoger
Februari 2015
Maart 2015

 


Deze maand zijn we lekker een weekje met de camper op stap geweest. Eigenlijk natuurlijk te vroeg in het jaar want het weer was maar zo zo, buiten zitten kon niet echt lekker. Een paar keer scheen de zon en hebben we een moment in het zonnetje naast de camper gezeten.
Allereerst zijn we, lekker binnendoor, naar het zuiden afgezakt om ergens langs de Rhone in een klein plaatsje te overnachten op een plaatselijk camperplaatsje. De volgende dag verder naar de Ardèche gereden alwaar we op een mooie camperplek overnacht hebben. Het was een natuurlijke plek en geen geasfalteerd parkeerterrein waar de meeste camperplekken op lijken. We stonden er helemaal alleen totdat 's avonds nog iemand kwam. Helaas was het weer niet geweldig. Er stond een harde koude wind en af en toe regende het ook pijpenstelen. Daarom besloten we de volgende dag verder naar het zuiden te rijden. Eerst zijn we nog langs Uzès geweest, een mooi oud stadje waar we lekker gegeten hebben.
Daarna wilden we de zee met een bezoekje vereren. Saintes Marie de la Mer is de eer te beurt gevallen om de familie de Kwaasteniet te mogen ontvangen. De burgemeester kwam ons nog net niet tegemoet maar de Tom-Tom begeleidde ons naar het beste plek in het mooie kustplaatsje. Op een camping pal aan de kust. Het vervelende was wel dat je minimaal een kwartier moest lopen om de zee te bereiken terwijl die hemelsbreed slechts 50 meter van onze camperplek verwijderd was. Een enorm hek sloot de directe toegang tot de zee af. Het was voor de rest een plaatsje dat drijft op het toerisme en buiten het seizoen is er dan ook niet veel te doen omdat alles dicht zit. Een enkel restaurant was open en een paar winkels die niet alleen gericht zijn op de toeristen maar voor de rest zat alles potdicht. Erg veel huurappartementjes zijn er maar ook die zijn verlaten in februari. De omgeving  is natuurlijk wel aardig want het natuurpark de Camargue is beroemd om zijn moerassen, paarden, rose flamingo's en wandelpaden. Maar we hebben geen wilde paarden gezien, wel een heleboel toeristenknollen. Dat zijn gemuteerde paarden want ze hebben allemaal een lul op hun rug. De flamingo's waren wel aanwezig, die lopen daar te fourageren in het ondiepe water van de Camargue.
Vallon pont d'arc Uitzicht op de Ardèche Camperplek bij de Ardèche
Uzès Saintes Marie de la Mer

 

Index | Februari 2015 | Maart 2015

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12/04/15


bekijk de statistieken