februari 2011

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 20/01/13  

Index
Niveau hoger
februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli/aug 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011

 

Ik ben laat met het verslag van deze maand. Het kwam er maar niet van om de pagina te vullen. Ik kan niet zeggen druk..druk..druk, want dat is een uitdrukking waar ik een schurfthekel aan heb. De uitdrukking wordt vaak gebruikt om "geen zin in dat klusje" te maskeren. Daarbij kan ik het natuurlijk helemaal niet maken om druk...druk...druk te zeggen want waarmee moet ik het nou druk hebben? Ik heb alle tijd aan mijzelf, ik kan me zo druk maken als ik zelf wil want als er iets vandaag niet afkomt is er morgen wel weer een dag. Dat de website dus op 12 maart nog niet is bijgewerkt komt waarschijnlijk omdat de prioriteitstelling van de website bijwerken wat lager is geworden dan in het verleden. Een ander aspect is natuurlijk ook dat het leven- en verbouwingstempo in de winter wat lager ligt waardoor er ook minder te vertellen is.
Maar er zijn natuurlijk altijd wel een paar belevenissen die het vermelden waard zijn. Zo zijn we deze maand naar Barcelona geweest met het gehele gezin. Een mooie ervaring als je tenminste van de organische architectuur van Gaudi houdt. En dat deden we allemaal. Raakte ik de vorige maand nog in vuur en vlam voor de kathedraal van Bourges nu kan de Sagrada Familia niet meer stuk bij mij. Wat een prachtige kerk wordt dat . Ook de andere attracties van Barcelona zijn natuurlijk niet overgeslagen, we hebben er heerlijke dagen doorgebracht.
 
Oost zijde ontwerp Subirachs. West zijde ontwerp Gaudi Bomenstructuur
Detail van de bronzen deur één van de torens Slakkenhuis trap Orgelpijpen in glas in lood licht
Casa Batlló Park Güell Wie van de twee is nou Gaudi

Bouwen

In januari was ik geëindigd met de zijgevel die nog niet helemaal af was. Nu is die wel af en kunnen jullie het resultaat hieronder zien. Omdat ik nog wat hout over had heb ik ook alvast een muur van ons schuurtje van nieuwe planken voorzien. Dat schuurtje is aan de tuinkant opengemaakt en Marry heeft er een tuinkamer van gemaakt. Het nut van een tuinkamer ontgaat mij maar Marry vindt nu eenmaal dat je niet meer voor vol wordt aangezien als je geen kamer in je tuin hebt en dat je mee moet doen met allerlei modegrillen van Eigen huis en tuin, de tuinruimers en andere, door tuincentra's gesponsorde, TV programma's. Ik heb haar echter wel laten beloven dat ze nooit en te nimmer om een buitenkeuken gaat zeuren want aan die flauwekul doe ik echt niet mee. Enne... ja, het gaat nog goed met onze relatie!!!

Ik ben de laatste tijd veel bezig met het ontwerpen van een nieuw atelier voor Carla Schagen. Verleden jaar had ik beloofd om een serre voor haar bestaande atelier te ontwerpen en te maken en het werd tijd om mijn belofte in te lossen. Alleen waren de ideeën rond de serre verandert. Carla vindt een Yurt een prachtig ding om een atelier in te maken. We hebben toen de keus gemaakt om een ontwerp te maken voor een gebouw dat op een Yurt lijkt. Het was dus eerst de bedoeling om een rond paviljoen te ontwerpen maar bij nader inzien is het een eivorm "Carla's ei" geworden dat geplaatst kan worden op de fundamenten van een oud gebouw wat vroeger naast het huidige atelier heeft gestaan. Daar ligt nu een grote hoop stenen van een ingestort gebouw. Het grote voordeel van het laatste ontwerp is dat er waarschijnlijk geen grote bouwvergunning aangevraagd hoeft te worden omdat het in feite een herbouw is van een oud gebouwtje wat nog op de kadastrale kaarten voorkomt. In principe wijzigen we dus alleen de de buitenafwerking (was steen en wordt hout) en dan hoeft er alleen een kleine bouwvergunning aangevraagd te worden.
 

Nieuwe zijkant Carla's ei

Index | februari 2011 | Maart 2011 | April 2011 | Mei 2011 | Juni 2011 | Juli/aug 2011 | September 2011 | Oktober 2011 | November 2011 | December 2011

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/01/12


bekijk de statistieken