Index
Niveau hoger
De koop
Werk inventariseren
Bouwplannen
De nieuwe buren
Omgeving

 

Na de eerste bezichtiging met de eigenaar en een tweede bezichtiging zonder eigenaar zijn we gevallen voor het huis. Een belangrijk punt was daarbij de ligging die in onze ogen perfect is. Met een prachtig uitzicht zoals hierboven te zien is. En na nog enige tijd wikken en wegen besloten we om het huis te kopen. Maar dan moest wel eerst ons huis in Pannešot verkocht worden om de benodigde pecunia te kunnen ophoesten. En hoeveel brengt dan zo'n gerenoveerde arbeiderswoning op? Wij hebben gemerkt dat de huizenprijzen ondertussen fors waren gestegen en hadden eigenlijk geen idee wat we moesten vragen. Onderzoek op allerlei makelaarsite's bracht ons niet veel verder want de prijzen lopen vreselijk uiteen, een enorme kale schuur voor een dikke ton,  opknappertjes van 60.000 euro tot ver boven de ton, het kon alle kanten op. We hebben ons toen maar laten leiden door het gegeven dat er een minimale opbrengst nodig was om het nieuwe huis te kunnen aanschaffen en ons gezonde verstand. Het huis in Pannešot hebben we op Immogo gezet en binnen enkele dagen kwamen de eerste reacties al binnen. In totaal hebben we +/- 30 reacties gehad en 3 potentiŰle kopers hebben het huis bezichtigd waarbij de derde meteen een bod uitbracht ter hoogte van de vraagprijs. Binnen 3 weken na plaatsing van de advertentie was de verkoop eigenlijk al beklonken. We hebben ons regelmatig afgevraagd of we de vraagprijs eigenlijk niet te laag hebben gesteld maar dan hadden we misschien langer moeten wachten.

De nieuwe kopers moesten alleen nog wel even hun financiŰn regelen, de notaris werd ingeschakeld, ik had een bemiddelingsbureau in de hand genomen dus die ging aan het werk, onderzoeken aan het huis moesten gestart worden. het huis moest nog door de bank getaxeerd worden enz.  Je begrijpt, daar gaat wel enige tijd overheen en ondertussen wilde ik nog geen bod uitbrengen op het nieuwe huis zolang we geen zekerheid hadden over de goede afloop van de deal met Pannešot.

Marry heeft vreselijk in de rats gezeten dat ons mooie nieuwe pandje nog onze neus voorbij zou gaan omdat iemand anders een bod zou uitbrengen. Ze kreeg  helemaal de zenuwen toen ik de oude eigenaar nog ging mailen dat we interesse hadden maar dat we nog geen bod uit konden brengen, in verband met de niet zo snelle voortgang in ons verkoopproces waarbij ik vermeldde dat ik het kon begrijpen als hij ondertussen een bod van een ander zou accepteren. Toch is alles goed gekomen. De taxateur meldde dat Pannešot meer waard was dan wij als vraagprijs hadden staan, dus de koper was in zijn nopjes en ik iets minder maar aan de andere kant ook wel blij dat de zaak daardoor rond kwam.

Toen startte we het koopproces en dat liep eigenlijk van een leien dakje zodat we op 28 april 2007 bij Notaris Papot in Fours aan tafel zaten om de acte authentique te tekenen. Die notaris Papot is trouwens een geval apart. Een zeer onge´nteresseerde man die onderuit gezakt aan zijn bureau zijn secretaresse afblafte dat er een fout op een bepaalde pagina stond. Waarbij de secretaresse schielijk verdween en even later zeer onderdanig terugkwam met de verbeterde papieren. Zo'n werkrelatie heb ik nou ook altijd geambieerd.

En toen brak het grote moment aan, Marry kreeg de sleutel en we mochten ons nieuwe stulpje betreden. Hieronder ziet een kleine impressie wat we te zien kregen.

De sleutel Het aanzicht De achterzijde Het atelier

De stallen

De stal voorzijde

Aanzicht nogmaals

Uitzicht

Index | De koop | Werk inventariseren | Bouwplannen | De nieuwe buren | Omgeving

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 08 december 2010


bekijk de statistieken