December 2012

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13

Index
Niveau hoger
Februari 2012
Maart 2012
April 2012
Mei 2012
Juni 2012
juli 2012
In memoriam Casper
Augustus 2012
September 2012
November 2012
December 2012

 

Het weer begon frisjes deze maand, beetje nachtvorst en een buitje sneeuw, maar hoe verder de maand vorderde hoe warmer het werd. Het jaar eindigde met temperaturen van +12 graden overdag terwijl de normale temperatuur rond +3 graden moet liggen. U begrijpt dat de houtvoorraad voor de kachel niet hard slinkt. Wel harder dan gehoopt maar dat komt omdat onze kachel niet zo zachtjes kan branden. We zitten nu dus steeds in een sauna. Ik heb daar op het forum van Wonen en Leven in Frankrijk ook al over geklaagd. Bijna alle houtkachels die je in Frankrijk kan kopen zijn kachels met een vermogen van 12-15 kilo Watt. In onze kamer hebben we eigenlijk een kachel van maximaal 6kW nodig. Maar daar zijn maar enkele modellen van beschikbaar. Ik heb bij ons een oude kachel uit Nederland geïnstalleerd waarvan ik het vermogen niet weet maar als ik hem vergelijk met de modellen die te koop zijn is dit ook iets van 12 kW. Dat betekent dat onze kachel vaak erg afgeknepen moet branden en dus niet zo'n goede verbranding en dus ook een laag rendement heeft. Ik zou dat graag anders zien maar de financiële situatie in huize de Kwaasteniet laat het op dit moment niet toe om grote investeringen te doen. Dus dat moet maar een paar jaar wachten.
Nu we het toch over financiën hebben:  Ho..Ho...Censuur!! (er stond hier een hele verhandeling over AOW, pensioenen en de kortingen daarop e.d. Maar daar mag ik niet meer over zeuren van Marry.)

Waar moet ik deze pagina dan mee vullen? O ja we zijn nog naar de tandarts geweest. De tandarts houdt zitting in het Medisch centrum van Fours en is een wat oudere dame die stevig rookt. Ook in haar praktijkruimte. Ze sprak ook echt met zo'n lage doorrookte stem. Waarschijnlijk denkt ze zelf dat niemand het in de gaten heeft als ze weer een kankerstokje wegpaft onder de afzuigkap maar de geur blijft voor niet-rokers zoals wij (sinds 2009) toch onmiskenbaar hangen. Op zich deed ze haar werk goed, snel en netjes. Marry had één klein gaatje en ik lekker niks. De kosten vielen ook mee, voor twee mensen controleren en één vulling maken werd €76,- gerekend. Dat geld kregen we trouwens terug van onze verzekering op 2 euro eigen bijdrage na. De tandarts vroeg waar we vandaan kwamen en toen we zeiden dat we in de buurt van Alkmaar hadden gewoond begon ze te grijnzen want dat kende ze. Ze bleek familie te hebben in Castricum. Nou.. dan heb je toch meteen een band met zo'n mensje hé!

Het probleem wat ik de vorige maand schetste, wat voor functie het nieuwe hok naast de bijkeuken moeten krijgen, heeft zichzelf opgelost. Martijn was hier tussen Kerst en Oud en Nieuw en hij heeft het hok geconfisqueerd. Her en der op ons terrein lagen wat overtollige spullen van Martijn opgeslagen die hij niet mee kon nemen naar San Fransisco. Die heeft hij allemaal verzameld en in het nieuwe hok gedumpt. Daar staan ze toch iets droger dan bijvoorbeeld in de hangar waar de auto staat. Dus dat is geregeld.

De kerstkaart Werkstuk van Daniëlle Rent-a-box volgens Martijn Wel de fietsjes even schoonmaken na gebruik

Er is ook deze maand weer veel met glas geknutseld. Één van de mooiste dingen die ooit bij ons gemaakt is (vind ik zelf) kunnen jullie hierboven zien. Het is een werkstuk van Daniëlle. Dat inspireerde Marry en mij om ook een speciale kerstkaart te maken waarbij de glaskunst centraal stond.

De kerstdagen hebben we in Nederland bij de familie en vrienden doorgebracht. Een kerstdiner bij mijn schoonmoeder, bij vrienden Ton en Margriet en bij zus Marjolein en dan mogen we weer gaan nadenken hoe we de kilo's weer kwijt kunnen raken. Na de kerst zijn we direct weer naar ons eigen stekkie gegaan en toen kwamen onze kinders, Martijn, Nienke en Jeroen om Oud en Nieuw bij ons te vieren. Ik was natuurlijk weer de sukkel die de oliebollen moest bakken en zij mochten ze weer op eten. Toch moesten ook onze jongens en Nienke nog aan de bak want Nienke moet flink trainen omdat ze mee gaat doen aan Alpe d'HuZes. Maar liefst 4 keer wil ze omhoog en daarvoor was het nodig om even wat klimkilometers in de benen te krijgen. Ze hadden daarom hun mountainbikes meegenomen en hebben drie dagen een lekker ritje door de heuvels van de Morvan gemaakt. Als u haar sponsor wilt worden kunt u hier terecht.

Goed ik weet niet veel meer te vertellen. Volgende maand meer.

   

Index | Februari 2012 | Maart 2012 | April 2012 | Mei 2012 | Juni 2012 | juli 2012 | In memoriam Casper | Augustus 2012 | September 2012 | November 2012 | December 2012

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13

bekijk de statistieken