Bouwplannen

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13
 

Index
Niveau hoger
De koop
Werk inventariseren
Bouwplannen
De nieuwe buren
Omgeving

 

Zoals op een andere pagina zomer 2007 al vermeld werd is er in die zomer hard nagedacht over welke "grote" verbouwingen er moesten plaatsvinden. Het is wel zo dat onze vingers jeukten om direct aan de slag te gaan maar er is bewust afgesproken dat we het huis een jaar op ons laten inwerken voordat we ergens de sloophamer inzetten. We hebben van de verbouwing van ons vorige huis geleerd dat er beter over indelingen nagedacht moet worden en dat er niet als een kip zonder kop begonnen moet worden. Nou... deze zomer hebben we het huis tegen ons laten praten. We waren één en al oor maar dat huis zei niks. We probeerden zelf het gesprek op gang te krijgen maar ook dat lukte niet helemaal totdat we op een mooie zwoele avond lekker zaten te genieten van onze breedbeeld met natuurfilm en de alcohol rijkelijk vloeide, we zachte murmelende stemmen hoorden... Zoete klanken werden over ons uitgestort... Mijn hand greep pen en papier en als in een roes werd mijn hand voortgedreven over het papier. Marry en ik keken elkaar verbaasd aan en keken toen weer gebiologeerd naar mijn bewegende hand. Vloeiende lijnen ontsproten aan een altijd onwillige hand wat tekenen betreft. Het zweet parelde van mijn voorhoofd en drupte op het papier waardoor de vloeiende lijnen nog vloeiender werden. Op een gegeven moment was het één grote zwarte vlek op het papier... ik heb er toen maar een prop van gemaakt en op het knapperend kampvuur gegooid.
Maar we begrepen wat het huis ons wilde zeggen. Niet te zweverig doen maar gewoon samen overleggen wat de beste indeling zou moeten zijn. Wel natuurlijk de (on)mogelijkheden van mij als beoogd uitvoerder meenemen in de planning. Maar voor de rest niet lullen maar doen. Allereerst is de bestaande situatie maar eens op tekening gezet. Veel meten is daaraan vooraf gegaan met rolmaten, meetlinten, uitpassen, gokken enz. Maar uiteindelijk stond ons perceel en het huis op papier. Zie hieronder de plattegrondjes. Daarna moest er bedacht worden wat er allemaal gewijzigd moest worden. In ieder geval wilden we de keuken vergroten. Hiervoor wordt het kleine slaapkamertje achter de keuken voor opgeofferd. Dat betekende wel dat we nog maar één slaapkamer in het huis over hielden. Dat kan natuurlijk niet. We verwachten een enorme aanloop van familieleden die allemaal willen blijven slapen. dus er moet minimaal één logeerkamer aanwezig zijn. Deze wordt op de zolder gebouwd. En als we de zolder toch bewoonbaar maken waarom dan niet gelijk twee kamers gemaakt. Dan kan er nog meer volk een slaapplek vinden. Om de bovenverdieping te bereiken moet er een vaste trap komen. Die wordt in de andere slaapkamer beneden gepland. Dat betekent weer een slaapkamer minder. Dat wordt opgelost door het huidige atelier tot grote master-bedroom te transformeren.
Het zou fijn zijn als we vanuit onze slaapkamer direct naar de badkamer kunnen. Nu is die alleen te bereiken via de woonkamer. Ook het toilet is daar gelokaliseerd. Dat vraagt om aanpassingen. Dus een uitbouw erbij waar de badkamer inkomt en de oude slaapkamer tot een soort hal verbouwen met daarin het toilet ondergebracht. Tevens moest alles geïsoleerd worden. Dat betekent vele vierkante meters glaswol aanbrengen en de oude enkelglas raampjes vervangen door dubbelglas. En zo kwam van het één het ander. In eerste instantie was 20.000 euri aan materiaal uitgetrokken om de boel bewoonbaar en comfortabel te maken, maar dat bedrag wordt alras overschreden. Gelukkig hadden we daar in de financiële planning rekening mee gehouden.

Hieronder zijn de tekeningen zichtbaar gemaakt. Deze tekeningen zijn ook de basis geweest voor de aanvraag van de (kleine) bouwvergunning. (déclaration préalable). De bouwvergunning heb ik allereerst alleen aangevraagd voor het verbouwen van de bovenverdieping en het wijzigen van de ramen en deuren. De achteruitbouw heb ik nog even laten zitten voor een later tijdstip omdat we er nog niet helemaal uit zijn hoe die moet worden.

 

De bestaande plattegrond Bestaande aanzichten Het perceel
 
De nieuwe plattegrond Nieuwe aanzichten  

 

Index | De koop | Werk inventariseren | Bouwplannen | De nieuwe buren | Omgeving

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13


bekijk de statistieken