Augustus 2012

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13

Index
Niveau hoger
Februari 2012
Maart 2012
April 2012
Mei 2012
Juni 2012
juli 2012
In memoriam Casper
Augustus 2012
September 2012
November 2012
December 2012

 


Augustus begon zeer mooi maar eindigde verdrietig. Op 28 augustus overleed mijn zwager Casper de Jong (zie zijn "In memoriam Casper") na een langdurige periode waarin hij langzaam achteruit ging heeft hij de de strijd verloren. We hebben halverwege augustus gelukkig nog persoonlijk afscheidt van hem kunnen nemen. Dat wil zeggen dat we toch twee keer deze maand naar Nederland zijn geweest en dat er van andere dingen deze maand niet zo heel veel is gekomen. Maar er is nog wel wat te vertellen.

Begin augustus zijn Ton en Margriet langs geweest, onze oudste vrienden. We kennen elkaar nu 43 jaar en hebben een groot gedeelte van die periode in dezelfde straat gewoond en zijn elkaar, nadat wij verhuisden, niet uit het oog verloren. Regelmatig bezoeken wij elkaar en het is de afgelopen jaren traditie geworden dat zij op de terugweg van hun vakantie een paar daagjes bij ons langs komen. Samen met Ton en Margriet hebben we een bezoekje gebracht aan Vezelay waar we uiteraard de kerk hebben bezocht en ook langs zijn geweest bij een Romeinse opgraving bij de Les Fontaines Salées.
Gelukkig was Ton er nog toen onze wintervoorraad hout geleverd werd door buurman Bernard. Ik heb Ton gelijk aan het werk gezet om deze 12 m3 hout netjes in ons houthok op te stapelen. De arme jongen moest wel even buffelen maar heeft de klus geklaard binnen de gestelde termijn. Daarna heeft Ton ons op een etentje getrakteerd bij
Sjosjana en Rob in École La Rose. Een heerlijke Indonesische rijsttafel hebben we gehad...nee ervaren!

Wat het bouwen betreft is er niet veel te vermelden. Ik heb de buitenkant van de bijkeuken afgemaakt. Dus dakgoten gemonteerd, het hout tegen schimmel behandeld, de zijkanten van het dak van een boeiboord en waterbord voorzien en de warmtepomp van de badkamer opnieuw geplaatst. Binnen moet ik alles nog doen. Dat komt later wel. Ik heb geen haast, als de wasmachine voor de winter maar in de nieuwe bijkeuken kan draaien.

Wel heb ik eindelijk een glasfusie project afgemaakt. Ik heb 8 glazen panelen van 25 x 25 cm van decoratie voorzien en het glas gefused. daarna heb ik van eikenhout twee lijsten gemaakt waarin de 8 glasplaatje gevat konden worden. Met wat verlichting erachter is dat nu een leuk ornament geworden aan weerszijden van onze kachel.

De broer van buurman Mark Dunnet, kwam deze maand vragen of we La Coppe, het huis naast ons, wilde kopen. In het verleden had ik wel eens een visje opgegooid of dat pand te koop was want het stond leeg en was langzaamaan aan het verkrotten. Dat was toen niet het geval want het was van Mark´s vader en die wilde het nog niet kwijt. Mark´s vaders is blijkbaar nu overleden en de familie dacht zeker het huis te kunnen verkopen. Op zich zou ik het ook best wel willen want dan heb ik weer een een lekker verbouwingsproject in het verschiet. Maar helaas de centjes laten het niet toe dat ik daar veel geld in ga steken. Ik ga proberen of ik zwager Kees zover kan krijgen dat hij dat als een mooi beleggingsobject gaat zien en mij de boel leuk laat verbouwen. Er moet nog wel het één en ander gemasseerd worden voordat Kees zover is dat hij het wil kopen maar we hebben de tijd...
Ik zal wel eens een tekeningetje maken van de situatie en een voorstel voor een eventuele verbouwing met een begroting. Dat is een mooi klusje voor van de winter.

Ook op het gebied van tuinieren is het rustig. Er wordt volop geoogst. In deze maand hebben we het restant aardappels gerooid, de tuinbonen, de rode kolen, nog meer tomaten enzovoort. Met de tomaten hebben we nog een experimentje uitgehaald door ze op een rek in de zon te laten drogen. Maar jammerlijk mislukt. Ze zijn allemaal beschimmeld. Zongedroogde tomaten bestaan wel dus dat moeten we nog eens goed bestuderen.

Vezelay Les Fontaines Salées Nog maar 3 kuub, Ton! Lunchen in Vezelay
Dakgoten enz. gemonteerd Glasfusion naast de kachel La Coppe Zongedroogde tomaten

 

Index | Februari 2012 | Maart 2012 | April 2012 | Mei 2012 | Juni 2012 | juli 2012 | In memoriam Casper | Augustus 2012 | September 2012 | November 2012 | December 2012

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13

bekijk de statistieken