April 2014

Deze pagina is gewijzigd op 08/01/15
Terug naar de startpagina

Index
Niveau hoger
Februari 2014
Maart 2014
April 2014
Mei 2014
Zomer 2014
Oktober 2014
November 2014
December 2014

 

De bitcoin prijs is nu.....

 

Tuin
Veel tuinwerk gedaan deze maand. De vroege aardappelen zijn begin april de grond ingegaan en die zijn ook al een keer aangeaard. De aardbeien groeien als kool en de kool wordt opgevreten door de slakken. De bonen zijn de grond ingegaan en de rekken waarlangs ze moeten groeien zijn geplaatst. Sla voorgetrokken en ondertussen opgevreten door ongedierte. Wortels gezaaid die bijna niet op willen komen. Bietjes staan netjes in rijtjes, en de spinazie is gezaaid. Het is touwens leuk dat verschillende groenten ook op verschillende manieren de grond ingaan. Aardappelen worden gepoot, boontjes worden gelegd, spinazie wordt gezaaid en sla wordt geplant.
Het gras groeit natuurlijk ook weer dus dat moet gemaaid worden. Dat is mijn taak. Zodra er een gemotoriseerd apparaat bij komt kijken moet er toch een man aan te pas komen blijkbaar. Marry zegt altijd dat zij zich een slag in de ronde kan werken in die tuin maar pas als Aat even in 1,5 uur tijd het gras gemaaid heeft zegt iedereen dat de tuin er mooi uitziet. Dat vindt ze zeer frustrerend maar het is niet anders. hé hé hé....(gemeen lachje)
Vorige maand schreef ik dat ik de vijver twee keer zo groot heb gegraven. Sindsdien heeft het bijna niet geregend en is de vijver dus nog niet vol. Eigenlijk gebeurt er niets met het waterpeil. Terwijl wel al ons afvalwater via de septic tank op de vijver loost, dus de aanvoer is toch wel een dikke 250 liter water per dag. Wel is er in het naastliggende weiland een grote zompige plek ontstaan. Ik vermoed dat het water van de vijver te snel ondergronds afgevoerd wordt en dat het peil dus nooit veel hoger wordt. Dat is balen natuurlijk. We moeten nog even een flinke regenperiode afwachten, misschien wordt het nog wat maar ik heb er zo langzamerhand een hard hoofd in. En als dat peil dus niet hoger wordt wat gaan we dan doen? Een damwand plaatsen? De dijk verzwaren? Een vijver creëren met twee niveaus? We zullen eerst maar wat waterbouwkundige adviezen inwinnen en daarna een besluit nemen.

Expositie
Eind van de maand hebben we bij ons een expositie gehouden van de objecten die onze deelnemers van de glasworkshops gemaakt hebben. Daarvoor was de zolder boven het glasatelier leeg gehaald en schoongemaakt. Dan blijkt wel weer wat een meuk een mens heeft. De bruikbare spullen zijn in de hangar opgestapeld en de rommel is weer afgevoerd naar de déchetterie. ik wordt daar ondertussen al begroet met "bonjour Monsieur Kwaastenié" want ze kennen me daar zo langzamerhand wel. Ze hoeven me ook niet meer te vertellen waar het papier heen moet en waar het plastic, resthout, apparaten, ijzerwaren enz. Ik weet alle bakken feilloos te vinden.
Toen de boel leeggeruimd was hebben we met behulp van vele meters stof en oude gordijnen alle ruimtes afgekaderd en een woud van spotjes opgehangen. Ik had aan alle exposanten gevraagd of ze op hun rommelzolder wilde kijken of ze nog spotjes hadden liggen. Nou dan komt er heel wat los. Alleen..... allemaal zonder gloeilampen. Dus ik naar de winkel om gloeilampen te halen. Blijken er ineens geen spotjes meer te zijn met een E27 voet. Wel met een E14 voet maar de wat oudere modellen spotjes hebben allemaal E27 lampvoeten. Al met al had ik toch wel genoeg spotjes om alle glasobjecten redelijk uit te lichten.
Coby en Louis hadden nog een geschikte partytent waar we een zitje ingemaakt hebben en om de hoek in de hangar waren tafels opgesteld met hapjes en drankjes.
Uiteraard werden Bitcoins geaccepteerd en dat had ik ook aangekondigd op de deur van de expositieruimte.
We hebben al onze Franse en Nederlandse kennissen aangeschreven via de email en toen was het wachten op de bezoekers.
Gelukkig voor de exposanten viel het aantal bezoekers mee. Er zijn er een kleine 100 geweest, en er is ook aardig wat glaswerk verkocht zodat de dames weer wat centjes in de zak hebben om nieuw materiaal aan te kunnen schaffen.

Bitcoins accepeted here Minoes houdt het overzicht De eerste bezoekers
Een impressie van het getoonde

 

Index | Februari 2014 | Maart 2014 | April 2014 | Mei 2014 | Zomer 2014 | Oktober 2014 | November 2014 | December 2014

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14/05/14


bekijk de statistieken