April 2012

Terug naar startpagina     Deze pagina is gewijzigd op 21/01/13

Index
Niveau hoger
Februari 2012
Maart 2012
April 2012
Mei 2012
Juni 2012
juli 2012
In memoriam Casper
Augustus 2012
September 2012
November 2012
December 2012

 

.Wat een weer was het de afgelopen weken!!! De eerste week van april was nog lekker maar daarna werden de hemelsluizen opengezet. De maand april geeft normaal 63mm regen in ons departement maar in deze april-maand is 113mm gevallen en dat bijna allemaal in de laatste twee weken. Je kan in de grafiek zien dat het vanaf 17 april tot en met 29 april elke dag geregend heeft. Al die regen moet afgevoerd worden naar de rivier en dat gebeurde dan ook maar wel helaas via onze kelder. Daar stond op een gegeven moment 20cm water in.
Ook de hoeveelheid zon bleef ver achter bij de normalen voor deze maand. Normaal schijnt de zon in april bij ons 164 uur tegen 126 uur voor de afgelopen maand. Als klap op de vuurpijl kam er in de nacht van 28-29 april nog een storm over ons heen waarbij ťťn van de twee sparren bij ons in de tuin omgewaaid is. In de eerste week van april heb ik een waterleiding vanaf de put naar de nieuwe groentetuin aangelegd, kompleet met een mooie hydrofoor installatie maar die hebben we nog niet gebruikt want..... hemelwater in overvloed. U begrijpt, we zijn een beetje aan mooi weer toe. Ik hoop dat het weer in mei een stukje beter wordt

De hoeveelheid regen (© Meteo France) Het aantal uren zonneschijn (© Meteo France)
Wateroverlast in de kelder Boom omgewaaid Kraantje in de tuin De hydrofoor bij de put

Jeroen had in een overmoedige bui eens gezegd dat hij wel eens naar ons toe zou komen fietsen. Hij vond in de week voor Pasen dat de tijd gekomen was om zijn voorgenomen besluit uit te voeren en is in vier en een halve dag naar ons toe gereden. De opzet was om er 4 dagen over te doen. De eerste twee dagen had hij fluitend ruim 200 km per dag afgelegd, om 's avonds in zijn, in het wild opgezette, tentje uitgeput in slaap te vallen. De derde dag (ook 200 km) viel hem zwaarder omdat hij wat pijntjes kreeg in zijn knieŽn, vooral de klimmetjes gingen in de benen zitten. Dus toen heeft hij zichzelf verwend door 's avonds een hotelletje te nemen. De vierde dag zou hem na een rit van 220km bij ons moeten brengen maar na 140km tegen de wind in fietsen gaf hij, in de plaats Avallon op de plaatselijke "municipal" camping, de pijp aan Maarten. De vermoeidheid begon zijn tol te eisen. De volgende dag heeft hij zich vermand en de laatste kilometers afgelegd om als een held door zijn moeder binnengehaald te worden in Rťmilly. De jongen was behoorlijk uitgepierd en zo zag hij er ook uit, getuige de foto en met zere knieŽn liet hij zich in een stoel vallen en heeft zich die dag lekker laten verwennen door zijn moeder.
Na slechts ťťn dag rust wilde de brave borst weer op de fiets stappen want, zo zei hij, hij moest op tijd weer in Amsterdam zijn om weer aan het werk te gaan. Dit kon zijn moeder natuurlijk niet over haar hart verkrijgen en die heeft hem dus gauw in de auto gestopt om hem terug te brengen.
En de vader dan, zullen de oplettende lezertjes vragen? Wat vond die van de prestatie van zijn zoon? Nou APETROTS natuurlijk op zo'n bikkel! Alleen die sukkel van een man uit zijn gevoelens niet zo snel.

Halverwege de maand hebben we een neef van mij op bezoek gehad, Hans de Kwaasteniet en zijn vrouw Marjon. We hadden elkaar nooit gesproken terwijl we al 58 jaar neven van elkaar zijn. In verband met het stamboomonderzoek had ik emailcontact met Hans gezocht en nu waren ze op vakantie in het zuiden van Frankrijk en op de terugweg zijn ze een nachtje bij ons wezen slapen. Hans is alchemist en is aanhanger van Spagyriek en heeft dan ook een webshop in de middelen van de Spagyriek en geeft cursussen. Daarnaast heeft Hans een adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. Juist omdat ik geen zweverig figuur ben was er dus genoeg stof tot discussiŽren tot in de late uurtjes. En het is vreemd maar er ontstond in die paar uren dat we elkaar zagen meer dan alleen de familieband kan rechtvaardigen. We zijn dan ook vastbesloten om een tegenbezoekje af te leggen als we weer eens in Nederland zijn.

Het bouwen staat helemaal stil omdat er gewacht wordt op de bouwvergunning. Begin mei loopt de termijn af dat er bezwaar ingediend kan worden dus dan kan ik weer bouwen. Zolang er niet gebouwd wordt kan ik natuurlijk Marry helpen in de tuin. De tuin begint nu vormen aan te nemen. De groentebedden zijn klaar en beginnen langzaam vol te lopen met zaden, bollen, knollen en plantjes. We hebben ook een stuk tuin wat bestaat uit afwisselende stukken braakliggend en weidebloementuin met een wandelpad er door heen en tussendoor. In de stukken braakliggende tuin hebben op het ogenblik de paardenbloemen de overhand. Wie er zegt dat dat onkruid is is gek! Het is gewoon een mooi bloempje met eerst die bloeifase om daarna zo'n mooie pluisbol te vormen.
Helaas voor alle ontluikende vroege aardappelen kwam er in de nacht van 14-15 april ineens een nachtvorstje waardoor de juist boven de grond komende blaadjes een flinke knauw opliepen.
 
Een afgepeigerde Jeroen Zaadjes in de grond stoppen De vier groentebedden. Op de voorgrond is het plateau voor het zwembad Afwisselend braakliggende strook en bloemenbed
Toch een mooi bloempje? prachtige zaadpluisjes Aardbei in bloei Kersenboom in bloei

 

Index | Februari 2012 | Maart 2012 | April 2012 | Mei 2012 | Juni 2012 | juli 2012 | In memoriam Casper | Augustus 2012 | September 2012 | November 2012 | December 2012

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21/01/13

bekijk de statistieken